Monday, November 25, 2013

ΥΠΕΞ: Απονομή Παρασήμου Ανώτατου Ταξιάρχη και παράδοση κλειδιού Αλεξάνδρειας στον ΥΦΥΠΕΞ Κ. Γεροντόπουλο

ΥΠΕΞ, Δευτέρα, 25 Νοέμβριος 2013
 
Το Παράσημο του Ανώτατου Ταξιάρχη, απένειμε σήμερα το πρωί στον ΥΦΥΠΕΞ Κυριάκο Γεροντόπουλο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β'. Η απονομή έγινε μετά την Θεία Λειτουργία στον κατάμεστο Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα, επ' ευκαιρία της Γενεθλίου εορτής του Πατριάρχη. Ο κ. Γεροντόπουλος, εμφανώς συγκινημένος, αρκέστηκε να τονίσει: "Είναι η μεγαλύτερη τιμή που μου έχει γίνει στη ζωή μου, τεράστια για τα ελάχιστα που έχει προσφέρει, και ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου τον Μακαριώτατο. Εύχομαι, επειδή σήμερα είναι και τα γενέθλια του, να τον έχει ο Θεός καλά, γερό και δυνατό, για να συνεχίσει το τεράστιο έργο του στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και σε όλη την Αφρική. Για το καλό του Χριστιανισμού και του Ελληνισμού".


Ο Υφυπουργός συναντήθηκε, στη συνέχεια, με τον Κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας Τάρεκ Μάχντι, ο οποίος του παρέδωσε το κλειδί της ιστορικής πόλης. Στη συζήτηση που προηγήθηκε, έγινε αναφορά στη συμφωνία μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας για τη συνεργασία των λιμανιών του Πειραιά και της Αλεξάνδρειας και αποφασίστηκε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση της.

Τέλος, ο ΥΦΥΠΕΞ επισκέφθηκε το Αβερώφειο Γυμνάσιο και Λύκειο στο "Ελληνικό τετράγωνο", όπου τα παιδιά της ελληνικής παροικίας, αλλά από φέτος και αιγυπτιώτες μαθητές, μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα. Συζήτησε τόσο με τους μαθητές όσο και τους καθηγητές, από τους οποίους οι 13 είναι αποσπασμένοι από την Ελλάδα στην Αλεξάνδρεια.

 mfa.gr
25/11/13
---------
 ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin