Wednesday, September 5, 2012

«Ξένιος Ζευς»: Μείωση 84% στην εισροή παράνομων μεταναστών από τον Έβρο

Μείωση κατά 84% στην εισροή παράνομων μεταναστών από τον Έβρο, παρατηρείται από την έναρξη της επιχείρησης «Ξένιος Ζεύς» (4/8), σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά τον πρώτο μήνα εφαρμογής της επιχείρησης έχουν συλληφθεί στον Έβρο 1.121 αλλοδαποί, έναντι 6.991 το αντίστοιχο διάστημα του 2011.
Η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» δεν έχει καταληκτική ημερομηνία, διεμήνυσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, «είναι διαρκής και αυτό είναι το στοίχημά της». Όπως είπε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο κ. Δένδιας, η πρώτη ρεαλιστική αποτίμηση θα γίνει μετά το τέλος του χρόνου και στόχος είναι «να επεκτείνουμε την επιχείρηση και σε όλη την Αθήνα και σε άλλες ελληνικές πόλεις».

Στην Αττική προσήχθησαν κατά τους αστυνομικούς ελέγχους 16.836 αλλοδαποί και συνελήφθησαν 2.144 διότι δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.
'Εντεκα άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) συνελήφθησαν για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παροχή καταλύματος σε μεγάλο αριθμό ατόμων και διευκόλυνση της παραμονής τους, καθώς και παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες, ενώ διενεργήθηκαν 198 έρευνες σε σπίτια, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.
Συνάντηση Δένδια με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ
Σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον αρμόδιο τομεάρχη Δημήτριο Τσουκαλά, τον βουλευτή Θεόδωρο Δρίτσα και τον υπεύθυνο Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιο Μαυρόπουλο.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα όπως, η καταπολέμηση της εγκληματικότητας, το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας η παράνομη μετανάστευση και το «Δουβλίνο 3», η λειτουργία των Κέντρων παράνομων μεταναστών, η ενίσχυση της Υπηρεσίας Ασύλου, η αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, το μισθολογικό των Σωμάτων Ασφαλείας, η τήρηση της νομιμότητας κατά τις συγκεντρώσεις με παράλληλο σεβασμό στο δικαίωμα της διαμαρτυρίας, η καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος, το trafficking κ.α. 
naftemporiki gr
5/9/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin