Friday, August 3, 2012

Tηλεοπτικά σποτς για πρόσφυγες που ζουν στην Κύπρο ετοίμασαν τα ΗΕ

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αρμοστείας, στα σποτς πρωταγωνιστούν πρόσφυγες που διαμένουν στην Κύπρο οι οποίοι εξηγούν γιατί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, λόγω πολέμου, διώξεων ή παραβιάσεων των ανθρωπίνων τους δικαιωμάτων.
Οι πρόσφυγες αναφέρονται στις θετικές τους εμπειρίες στην Κύπρο, ωστόσο όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «χρειάζεται βελτίωση των συνθηκών καθώς και να δοθεί περισσότερη σημασία στις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες».

Η Υπάτη Αρμοστεία, αναφέρεται στην ανακοίνωση, συνεργάζεται στενά με την κυπριακή Κυβέρνηση και στηρίζει τις προσπάθειες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ για επίτευξη του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου, μέχρι το τέλος του χρόνου.
Επισημαίνεται επίσης η σημασία της υποστήριξης του κοινού «για τη δημιουργία πολιτικής βούλησης» και εκφράζεται η ελπίδα «τα τηλεοπτικά σποτς να συμβάλουν στην ενδυνάμωση της κατανόησης του προσφυγικού ζητήματος».
Σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας, κάθε λεπτό, 8 άτομα παγκοσμίως εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω πολέμου ή διώξεων
Ο αντιπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας στην Κύπρο Nasr Ishak δήλωσε ότι «όταν αθώοι άνθρωποι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους λόγω πολέμου ή διώξεων, οφείλεται συχνά στην αποτυχία ή την ανικανότητα της διεθνούς κοινότητας να βρει πολιτικές λύσεις στα διεθνή προβλήματα που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια».
Αναφέρθηκε και στην κρίση στην Συρία, λέγοντας ότι η ένοπλη βία έχει μέχρι στιγμής αναγκάσει περισσότερους από 130, 000 ανθρώπους να προσφυγοποιηθούν.
Συνολικά, υπάρχουν πάνω από 43 εκατομμύρια άνθρωποι, οι οποίοι έχουν εκδιωχτεί με τη βία από τα σπίτια τους.

SigmaLive  3/8/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin