Wednesday, September 2, 2015

Συνεχίζονται οι συζητήσεις για το Κυπριακό

Με συγκρατημένη αισιοδοξία αντιμετωπίζει η Λευκωσία τις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Έπειτα από τη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακκιντζί ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ερωτηθείς εάν από τις θέσεις που έχει καταθέσει η τουρκοκυπριακή πλευρά υπάρχει κάτι που τονώνει την αισιοδοξία του, απάντησε «νομίζω ναι».

Επίσης, παρέπεμψε στην κοινή ανακοίνωση, που ανέγνωσε ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε και την οποία αναφέρεται ότι η προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού «συνεχίζει να οδεύει προς τα εμπρός».

Στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης ήταν το ζήτημα του περιουσιακού.

Οι συναντήσεις, σημειώνεται στην κοινή ανακοίνωση, επικεντρώνονται σε κοινά αποδεκτή λύση και στην προσπάθεια αυτή θα κληθούν ειδικοί τεχνοκράτες από τις Τεχνικές Επιτροπές και τις Ομάδες Εργασίας για ευρωπαϊκά θέματα και ζητήματα περιουσιών και οικονομίας.

Επίσης, αναφέρεται ότι σήμερα συζητήθηκαν θέματα περιουσίας και διακυβέρνησης και θα υπάρχουν καθημερινές συναντήσεις των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, οπότε είναι προγραμματισμένη η επόμενη συνάντηση Αναστασιάδη- Ακιντζί.

  elzoni.gr
2/9/15

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin