Friday, July 10, 2015

Κύπρος: Δεν διαψεύδονται οι συνομιλίες Ελληνικής - Πειραιώς

Τα σενάρια για συμφωνίες στον τραπεζικό κλάδο, ένεκα και των εξελίξεων στην Ελλάδα, φουντώνουν τις τελευταίες μέρες όπως έγραψε προ ημερών και η διαδικτυακή «Κ».

Αυτό που ακούγεται εντονότερα στην αγορά είναι μία συμφωνία μεταξύ Ελληνικής και Τράπεζας Πειραιώς σε πρώτο στάδιο με τις πληροφορίες να μιλούν ακόμα και για διενέργεια ελέγχου δέουσας επιμέλειας από πλευράς Ελληνικής η οποία, οι πληροφορίες λένε, ότι προσέλαβε ως σύμβουλο την Deutsche Bank.

Αν και οι δύο πλευρές κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, εντούτοις, φαίνεται πως γίνονται διαβουλεύσεις. Την Πέμπτη, σε σχετική παρέμβαση προχώρησε και η ΕΤΥΚ ζητώντας ενημέρωση τόσο από την Τράπεζα Πειραιώς της οποίας οι υπάλληλοι ανησυχούν περισσότερο, όσο και από τη διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας.

Η Ελληνική Τράπεζα με ανακοίνωση είπε πως… δεν έχει κάτι να ανακοινώσει. Η Πειραιώς από την πλευρά της, σε αντίθεση με την προ ημερών αντίδραση της σε δημοσίευμα της διαδικτυακής «Κ», αν και δεν τοποθετείται ξεκάθαρα παραπέμπει στις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Η Κεντρική πάντως, φαίνεται να παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις με πηγές να αναφέρουν πως μέχρι στιγμής δεν έκανε κάποια παρέμβαση λόγω των εξελίξεων στις εργασίες των θυγατρικών. 

  kathimerini.com.cy
9/7/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 -----------

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin