Thursday, February 19, 2015

Sigmar Gabriel: Δεν μπορούμε να κλείσουμε την πόρτα στην Ελλάδα

Σε πιο διαλλακτική γραμμή κινήθηκαν οι δηλώσεις του αντικαγκελάριου της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε σχέση με την άκαμπτη στάση του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με το αίτημα της Αθήνας για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.

 Ο Γκάμπριελ υποστήριξε ότι «ένα ναι ή ένα όχι δεν μπορεί να ειπωθεί τόσο σύντομα στην Ελλάδα», προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να κλείσουμε την πόρτα».
«Έχουμε λόγους για τους οποίους δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τις ελληνικές προτάσεις», σημείωσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος, υπογραμμίζοντας ότι οι προτάσεις αυτές θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν από τους ίδιους τους Έλληνες.
Ο ίδιος τονίζει ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα πρέπει να συνεχιστούν σε άμεσο χρόνο.
Νωρίτερα, ο κ. Γκάμπριελ είχε χαιρετίσει το αίτημα της Αθήνας, σημειώνοντας πως «είναι καλό που η κυβέρνηση στην Ελλάδα προφανώς αποφάσισε χθες το βράδυ να λάβει υπόψη της τα ελληνικά συμφέροντα και όχι μόνο αυτά του κόμματός της»
«Ανακοίνωσαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνομιλίες για ένα νέο πρόγραμμα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να επιτευχθεί πρόοδος», είπε ο Γκάμπριελ.

Το «Nein» του Βερολίνου
  • Νωρίτερα, εν ριπή οφθαλμού η γερμανική πλευρά απέρριψε το περιεχόμενο του ελληνικού αιτήματος που υποβλήθηκε σήμερα το πρωί στο Eurogroup.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, το ελληνικό σχέδιο:
- Δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια που συμφώνησε το Eurogroup τη Δευτέρα.
- Δεν αποτελεί ουσιαστική λύση.
- Δεν πληροί τους όρους του προγράμματος με βάση τη χρηματοδότηση - γέφυρα.

«Η επιστολή που λάβαμε από την Αθήνα δεν συνιστά μια πρόταση που οδηγεί σε μια βιώσιμη λύση», ανέφερε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Μάρτιν Γιέγκερ.
«Ουσιαστικά κινείται στην κατεύθυνση μιας χρηματοδοτικής γέφυρας, χωρίς να πληροί τις απαιτήσεις του προγράμματος. Η επιστολή δεν πληροί τα κριτήρια που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της Δευτέρας», πρόσθεσε ο ίδιος.

  [ethnos.gr]
19/2/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment :

  1. Αισιόδοξος ότι στο Eurogroup της Παρασκευής θα επιτευχθεί συμφωνία εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά τη συνάντησή του με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα...

    Ο κ. Δραγασάκης είπε ότι η ελληνική πλευρά πάει στο Eurogroup με συγκεκριμένες προτάσεις, ότι έγινε μεγάλη προεργασία και πως δεν «έχουμε ακούσει κάποια αντιπρόταση».

    Αν αρνηθούν, ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του, κατέληξε ο κ. Δραγασάκης, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν την Ελλάδα γονατισμένη.
    Από την πλευρά του, ο διοικητής της ΤτΕ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, σημείωσε ότι οι εκροές καταθέσεων είναι υπό έλεγχο, ενώ, όπως είπε, η ΕΚΤ συναρτά τη στάση της από το τι θα συμβεί στο Eurogroup.
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113461369

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin