Thursday, February 19, 2015

Δραγασάκης: «Αν αύριο αρνηθούν τις προτάσεις μας, ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του»

Την αισιοδοξία του ότι στο Eurogroup της Παρασκευής θα υπάρξει συμφωνία εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά τη συνάντησή του με τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο κ. Δραγασάκης είπε ότι η ελληνική πλευρά πάει με συγκεκριμένες προτάσεις, έγινε μεγάλη προεργασία και δεν «έχουμε ακούσει κάποια αντιπρόταση. Αν αρνηθούν, ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του», τόνισε.

Σημείωσε επίσης, πως «η αντίθεσή μας δεν είναι με τη Γερμανία» και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να κάνει τίποτα που να συνιστά παραβίαση της λαϊκής εντολής. 

  [tanea.gr]
19/2/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

4 comments :

  1. Για προσπάθεια της γερμανικής κυβέρνησης να προκαταβάλει τις αποφάσειες του Eurogroup κάνουν λόγο κυβερνητική κύκλοι σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του Βόλφγκαγκ Σόιμπλε δια του εκπροσώπου του ότι η νέα πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια που συμφωνήθηκαν τη Δευτέρα...

    Υπενθυμίζουν δε ότι «η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται τελεσίγραφα».

    «Την ώρα που στις Βρυξέλλες συνεδριάζει το Euro Working Group κάποιοι προσπαθούν να επηρεάσουν αρνητικά τις εξελίξεις» υπογράμμιζαν οι ίδιοι κύκλοι καταλογίζοντας ευθέως ευθύνη στον κ. Σόιμπλε σχολιάζοντας ότι «απέναντι στον ελληνικό λαό βρίσκεται μέρος της γερμανικής κυβέρνησης».

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «πληροφορίες από Γαλλία, Ιταλία και άλλους υψηλόβαθμους Ευρωπαίους αξιωματούχους αναφέρουν ότι «βλέπουν» θετικά την ελληνική πρόταση με σκοπό να εξασφαλιστεί η σταθερότητα της Ευρωζώνης».................http://www.naftemporiki.gr/finance/story/918255/i-germaniki-kubernisi-prospathei-na-prokatabalei-tis-apofaseis-tou-eurogroup
    19/2/15

    ReplyDelete
  2. «Η ελληνική πρόταση δεν είναι επαρκής» δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, o Φινλανδός πρωθυπουργός Αλεξάντερ Στουμπ.

    Ο κ. Στουμπ υπογράμμισε ότι οι ελληνικές προτάσεις είναι ασαφείς και τόνισε ότι η Ελλάδα «θα πρέπει να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ως βασική προϋπόθεση για κάθε συζήτηση για το μέλλον του προγράμματος».

    ReplyDelete
  3. Βάιντμαν: Δεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο υπό προϋποθέσεις...

    Τα ελληνικά ομόλογα μπορούν να γίνουν ξανά δεκτά ως ενέχυρο από την ΕΚΤ εφόσον η Ελλάδα τηρήσεις ορισμένες προϋποθέσεις. Αυτό τονίζει, σύμφωνα με το Reuters ο επικεφαλής της Bundesbank και μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γενς Βάιντμαν.
    Η ΕΚΤ μπορεί να επαναφέρει την εξαίρεση (waiver) για τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα στις πράξεις αναχρηματοδότησης, εφόσον η Ελλάδα τηρήσει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, τόνισε ο Βάιντμαν.
    Αναφερόμενος στο αίτημα που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση, όμως, υποστήριξε ότι δεν είναι βέβαιο ότι τηρεί αυτές τις προϋποθέσεις.
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26521&subid=2&pubid=113461386
    19/2/15

    ReplyDelete
  4. Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο απέκλεισε κάθε επιπρόσθετη βοήθεια της χώρας του προς την Ελλάδα, τονίζοντας ότι θα δεχτεί με «ηρεμία» μια ενδεχόμενη έξοδό της από την Ευρωζώνη...

    «Κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει να δώσει χρήματα στην Ελλάδα» είπε ο πρωθυπουργός της αριστερής κυβέρνησης της Σλοβακίας, προσθέτοντας ότι θα του ήταν «αδύνατον να εξηγήσει στην κοινή γνώμη ότι η φτωχή Σλοβακία θα πρέπει να επιδοτεί την Ελλάδα».

    Πώς να εξηγήσω στους ανθρώπους ότι θα πρέπει να δίνουμε χρήματα στους Έλληνες, με τους μισθούς και τις συντάξεις τους; Αδύνατον. Αδύνατον, επέμεινε στη συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times.

    Σύμφωνα με τον Φίτσο, μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη «θα ήταν λιγότερο επικίνδυνη σήμερα σε σύγκριση με αυτό που ήταν πριν από δύο, τρία ή τέσσερα χρόνια»......................http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231387099

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin