Friday, February 13, 2015

Χ.Γεωργιάδης: Ανοησίες το δημοσίευμα του Der Spiegel (ακραίο σενάριο εξόδου Ελλάδας και Κύπρου από τη ζώνη του ευρώ)

Την έντονη αντίδραση της Λευκωσίας προκάλεσε πριν από λίγη ώρα δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού De Spiegel το οποίο εμπλέκει την Κύπρο σε σενάρια εξόδου από την ζώνη του ευρώ...

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης σε αποκλειστικές του δηλώσεις στην «Κ» χαρακτήρισε ανοησίες το όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού.

Όπως μεταδόθηκε από το Βερολίνο το De Spigel εμπλέκει την Κύπρο στα  αβάσιμα σενάρια ένεκα της κόντρας της Ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές της και τις εκτιμήσεις που διατυπώνονται για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

  • Το Eurogroup εξέτασε ακραίο σενάριο εξόδου Ελλάδας και Κύπρου

Ένα ακραίο σενάριο που προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη αλλά και της Κύπρου στη συνέχεια συζήτησε το Eurogroup, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται το Spiegel αναφέρουν ότι το ακραίο σενάριο που συζητήθηκε στο Eurogroup αφορά έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση, σημειώνεται, η Κύπρος θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από την ευρωζώνη καθώς οι δύο χώρες είναι οικονομικά πολύ στενά συνδεδεμένες.
  • Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο Spiegel ότι η έξοδος των δύο χωρών από τη ζώνη του ευρώ θα ήταν διαχειρίσιμη.
Ωστόσο, το πιο πιθανό σενάριο, αναφέρεται, είναι ότι με μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ η Κύπρος θα αναγκαστεί να λάβει περισσότερη οικονομική βοήθεια.

Προσθέτει όμως ότι ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ προειδοποίησε κατά της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, λέγοντας ότι αυτό το σενάριο θα είναι το πιο ακριβό από όλες τις άλλες λύσεις, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τη Γερμανία και τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.
 kathimerini.com.cy
13/2/15
--
-

1 comment :

  1. The economies of Greece and Cyprus are so closely intertwined that Cyprus may leave the monetary union following Greece, Eurogroup financial experts assu...

    The German “Der Spiegel” magazine reported that finance ministers said Cyprus may have additional impetus to return to its national currency if Greece leaves the eurozone. More likely is however, that Cyprus will receive additional financial assistance from eurozone members.

    The withdrawal of both countries may have a negative impact on all members of the monetary union. Even the withdrawal of Greece alone would be very “high-cost” for all eurozone states, ESM head Klaus Regling told the magazine...........http://www.parikiaki.com/2015/02/145457/#sthash.irwGI5tC.dpuf
    15/2/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin