Friday, February 13, 2015

Η Ελλάδα χρωστά στην Ισπανία 26 δισ. που δεν διαγράφονται (Luis de Guindos)

Δεν τίθεται θέμα της διαγραφής της ελληνικής οφειλής ύψους 26 δισ. ευρώ προς την Ισπανία η οποία και προέκυψε από δανεισμό ο οποίος χορηγήθηκε και ενώ η χώρα της Ιβηρικής είχε επίσης βρεθεί προ της οικονομικής κρίσης, είπε σήμερα ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ, Λουίς Ντε Γκίντος...
 Ο κ. Ντε Γκίντος επισήμανε ότι αυτά το ποσά είναι κατά προσέγγιση όσα δαπανώνται σε έναν χρόνο για τα επιδόματα ανεργίας στη χώρα, «όπου το ποσοστό της ανεργίας ανέρχεται στο 23%».

Επιπλέον, η Ισπανία είχε αναγκαστεί να δανειστεί με επιτόκια υψηλότερα από αυτά που προσφέρει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η Μαδρίτη, πρόσθεσε ο ίδιος. «Υπάρχει μια κόκκινη γραμμή», επέμεινε.

Η ισπανική κυβέρνηση είχε εκταμιεύσει το ποσό αυτό μέσω διμερών δανείων και στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης το οποίο χορηγήθηκε μετά το 2010 στην Αθήνα από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

 [protothema.gr]
13/2/15
--
-
30/12/14

13/2/15

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin