Thursday, January 23, 2014

Διάσωση 47 μεταναστών από ελληνικό περιπολικό στα τουρκικά χωρικά ύδατα

Επιχείρηση διάσωσης 47 παράνομων μεταναστών βόρεια της Σάμου, εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων πραγματοποίησε πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) ενημερώθηκε τηλεφωνικά τις πρώτες πρωινές ώρες από έναν εκ των επιβαινόντων. Στην περιοχή έσπευσαν τέσσερα ελληνικά σκάφη (τρία περιπολικά και ένα ναυαγοσωστικό), ένα εκ των οποίων εντόπισε τη λέμβο με τους μετανάστες.

Όπως διαπιστώθηκε, βρισκόταν εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, οπότε και ενημερώθηκε το αντίστοιχο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης στην Άγκυρα, με το σκάφος του Λιμενικού να παραμένει στην οριογραμμή σε ετοιμότητα.


Κάποια στιγμή η πρύμνη της λέμβου άρχισε να βυθίζεται, οπότε το ελληνικό περιπολικό, κατόπιν εκκλήσεων των μεταναστών για βοήθεια, εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα, σε συνεννόηση με την διοίκηση της τουρκικής ακτοφυλακής, και διέσωσε τους 47 επιβαίνοντες (31 άνδρες, εννέα γυναίκες και επτά παιδιά).

  • Σύμφωνα με το Λιμενικό, στην περιοχή στη συνέχεια έσπευσε και τουρκικό σκάφος, χωρίς όμως να προβεί σε ενέργειες παραλαβής των διασωθέντων, παρά τις κλήσεις του ελληνικού πληρώματος.
Λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών και της καθυστέρησης στην ανταπόκριση από την τουρκική ακτοφυλακή, το ελληνικό σκάφος βγήκε από τα τουρκικά χωρικά ύδατα και υπό τη συνοδεία δεύτερου περιπολικού του Λιμενικού κατευθύνθηκε στο Βαθύ της Σάμου. 
naftemporiki.gr
23/1/14
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin