Thursday, December 12, 2013

Σε αδιέξοδο το κοινό ανακοινωθέν για το Κυπριακό. -ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΟΓΛΟΥ

Σε αδιέξοδο βρέθηκε ξανά το Κυπριακό, με τον πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη να αναφέρεται στην τουρκική αδιαλλαξία η οποία, όπως δήλωσε, μοιάζει να αποτρέπει την επιθυμητή έναρξη διαλόγου.
«Μετά λύπης μου πραγματικά, πάρα το γεγονός ότι δεν θα το επιθυμούσα, (πρέπει) να πω πως η τουρκική αδιαλλαξία δυστυχώς δεν οδηγεί στο επιθυμητό (αποτέλεσμα), την έναρξη το συντομότερο δυνατόν ενός διαλόγου που θα μας επέτρεπε να απαλλαγούμε από τα κατοχικά στρατεύματα, (θα οδηγούσε) στην απελευθέρωση, στην επανένωση, στην ειρηνική συμβίωση», σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης.

Ο ίδιος τόνισε ότι το πρόβλημα της Κύπρου δεν είναι οι διακοινοτικές διαφορές αλλά παραμένει απαράλλακτο από το 1974 και είναι πρόβλημα εισβολής, κατοχής, επιβολής και επιβουλής σε βάρος του κυπριακού Ελληνισμού.
«Όμως είναι με λύπη που θέλω να πω σήμερα ότι οδηγούμαστε δυστυχώς σε αδιέξοδο, ως αποτέλεσμα της τουρκικής αδιαλλαξίας», πρόσθεσε ο κ. Αναστασιάδης.
Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα επιμείνει σε αυτό που επιδιώκει.
  • «Όχι όπως εμείς θέλουμε αλλά όπως οι αποφάσεις και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (. . .) ορίζουν» επεσήμανε ο κ. Αναστασιάδης.

Ο Κύπριος πρόεδρος, σημείωσε πως «όσοι το αρνούνται, είναι εκείνοι που επιθυμούν τη δημιουργία δύο κρατών ή τη δημιουργία συνομοσπονδίας μέσα από δύο τάχα προϋπάρχοντα κυρίαρχα κράτη. Η παρανομία δεν δημιουργεί δίκαιο και δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή από εμάς».

Οι δηλώσεις Αναστασιάδη πραγματοποιήθηκαν μετά την απόρριψη του προσχέδιου συμφωνίας για την κοινή δήλωση με σκοπό την έναρξη των διαπραγματεύσεων, που είχε υποβάλει ο Κύπριος πρόεδρος από τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου.
Για την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκε ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυραγάνης από τον ειδικό σύμβουλο του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση με τον τουρκοκύπριο διαπραγματευτή, Οσμάν Ερτούγ.
elzoni.gr
12/12/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin