Tuesday, November 12, 2013

ΥΠΕΞ: Απάντηση Εκπροσώπου ΥΠΕΞ Κωσταντίνου Κούτρα σχετικά με χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Recep Tayyip Erdoğan

ΥΠΕΞ, Τρίτη, 12 Νοέμβριος 2013
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Recep Tayyip Erdoğan περί της μη ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, ανέφερε τα εξής:


«Η αμφισβήτηση, από πλευράς του Τούρκου Πρωθυπουργού, της ίδιας της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας οφείλει να αφυπνίσει, επιτέλους, τη διεθνή κοινότητα σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας για το Κυπριακό. Οιοσδήποτε περαιτέρω σχολιασμός επ' αυτού είναι περιττός.».
mfa.gr

1 comment :

  1. Προβληματισμό για τις δηλώσεις Ερντογάν, εκφράζει ο Κυβ.Εκπρόσωπος ...

    Λευκωσία: Έκπληξη και προβληματισμό για τις δηλώσεις Ερντογάν σε σχέση με την Κυπριακή Δημοκρατία εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, σημειώνοντας ότι αντί αυτών, θα έπρεπε να αποδεικνύει έμπρακτα τις δηλώσεις του για σύντομη λύση του Κυπριακού.

    Σε γραπτή δήλωση του, ο κ. Στυλιανίδης αναφέρει ότι «προκαλούν έκπληξη και έντονο προβληματισμό οι δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ερντογάν σε σχέση με την Κυπριακή Δημοκρατία, ένα κράτος μέλος της ΕΕ, σε μια περίοδο διαβουλεύσεων για τη διαμόρφωση κοινής διακήρυξης με στόχο την επανέναρξη ουσιαστικού και με προοπτική κατάληξης διαλόγου για το Κυπριακό».

    Προστίθεται ότι αντί δηλώσεων αμφισβήτησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Τούρκος Πρωθυπουργός θα έπρεπε να επιδείκνυε καλή θέληση και να αποδείκνυε έμπρακτα ότι οι επανειλημμένες δηλώσεις από πλευράς Τουρκίας περί δήθεν σύντομης λύσης του Κυπριακού αντανακλούν πραγματικές προθέσεις.

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημειώνει τέλος ότι καθίσταται για άλλη μια φορά σαφές ότι η δεδηλωμένη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, για την ανάγκη η κοινή διακήρυξη να καταγράφει ξεκάθαρα τις προϋποθέσεις που αφορούν τις βασικές αρχές λύσεις του Κυπριακού, παραμένει η μόνη ασφαλιστική δικλείδα και εγγύηση, για να μην οδηγηθούμε σε αδιέξοδα και οι συνομιλίες που θα ξεκινήσουν να είναι ουσιαστικές και να έχουν προοπτική. http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/171130/provlimatismo-gia-tis-diloseis-erntogan-ekfrazei-o-kyvekprosopos#sthash.tUADlDhP.dpuf
    12/11/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin