Sunday, November 17, 2013

17/11/1973 - 17/11/2013 (40η επέτειος Πολυτεχνείου). -Θεσσαλονίκη : Σε εξέλιξη οι πορείες.

 -

Τρεις πορείες για την 40η επέτειο του Πολυτεχνείου είναι αυτή την στιγμή σε εξέλιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Η πρώτη στην οποία συμμετέχει το ΠΑΜΕ, κινήθηκε στις οδούς Εγνατία, Εθνικής Αμύνης, και Τσιμισκή βρίσκεται αυτή την ώρα στο πλακόστρωτο της Αριστοτέλους.
Η πορεία στην οποία συμμετέχει το ΕΚΘ, ο ΣΥΡΙΖ Α και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκεται στην Τσιμισκή αφού νωρίτερα κινήθηκε από το Συντριβάνι στην Εθνικής  Αμύνης.
Στην Τσιμισκή τέλος βρίσκεται και η πορεία των αντιεξουσιαστών η οποία ξεκίνησε από την Καμάρα


Προηγούμενο ρεπορτάζ
 Με την καθιερωμένη πορεία προς το αμερικανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, η οποία προγραμματίζεται να ξεκινήσει μετά τις 5.30 το απόγευμα, κορυφώνονται σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 40ή επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης το 1973.
Όπως όλα τα τελευταία χρόνια, η κεντρική πορεία θα ξεκινήσει από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Σε συγκέντρωση στις 5 το απόγευμα, μπροστά από το Πολυτεχνείο, καλεί ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ 1967 - 1974), ενώ μισή ώρα αργότερα, στο ίδιο σημείο, είναι προγραμματισμένο το κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων. Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, πρωτοβάθμια σωματεία, κοινωνικοί φορείς και σύλλογοι, μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, κ.ά.
Ξεχωριστή πορεία έχει προγραμματίσει η Αντιεξουσιαστική Κίνηση, η οποία απευθύνει κάλεσμα για τις 5 το απόγευμα στην Καμάρα. Παράλληλα, πορεία η οποία θα καταλήξει στις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ, όπου θα ακολουθήσει μουσική συναυλία, θα πραγματοποιήσουν απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, μελών του δικτύου φορέων εναντία στο ΣΜΑ, πολιτών που εναντιώνονται στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής κ.ά.
Αποκλεισμένο θα είναι μετά το μεσημέρι όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις διαδηλώσεις που οργανώνονται για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Επίκεντρο των αστυνομικών αλλά και των τροχονομικών μέτρων είναι η περιοχή γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Επί ποδός θα βρίσκεται όλη η αστυνομική δύναμη της Θεσσαλονίκης, ενώ στο πλαίσιο των μέτρων έχουν επιστρατευτεί δύο εισαγγελείς που θα παρακολουθούν την εξέλιξη των εκδηλώσεων.

 agelioforos.gr
  17/11/13
  -----------------------

  • Κουτσούμπας: Διδασκόμαστε από την ιστορία του Πολυτεχνείου
Το παρόν στην συγκέντρωση μνήμης για την εξέγερση του 1973 έδωσε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Στη δήλωσή του ανέφερε τα εξής: «Διδασκόμαστε από την ιστορία, από την πορεία της ταξικής πάλης, συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για τον λαό, την νεολαία, με ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος, με Λαϊκή Συμμαχία για τον σοσιαλισμό».
mme.gr
17/11/13
17NOE1973

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin