Sunday, November 17, 2013

Ενίσχυση των ερευνών για τους αγνοούμενους αντί στεφάνων στην κηδεία Κληρίδη.

Την κατάθεση εισφορών για την ενίσχυση του έργου της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους της Κύπρου ζήτησε αντί στεφάνων η οικογένεια του εκλιπόντος πρώην προέδρου της Κύπρου, Γλαύκου Κληρίδη, ενόψει της κηδείας την προσεχή Τρίτη.
Εντωμεταξύ ειδική σύσκεψη πραγματοποίησε το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Νίκου Αναστασιάδη το πρωί της Κυριακής για να λάβει αποφάσεις σε σχέση με τις διευθετήσεις για την κηδεία της Τρίτης.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας με βάση τις αποφάσεις αυτές το Βιβλίο Συλλυπητηρίων θα ανοιχθεί στη νέα αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013. Το Βιβλίο Συλλυπητηρίων θα υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, τους Αρχηγούς των Ξένων Διπλωματικών Αποστολών και τους Πολιτειακούς Αξιωματούχους.

Μετά την υπογραφή του Βιβλίου Συλλυπητηρίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα μεταβούν στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, όπου θα εκτίθεται η σορός του αποβιώσαντος πρώην Προέδρου για λαϊκό προσκύνημα από τις 9πμ μέχρι τις 7μμ. Του προσκυνήματος θα προηγηθεί τρισάγιο.

Της Εξοδίου Ακολουθίας θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου  Χρυσόστομος Β΄ πλαισιούμενος από μέλη της Ιεράς Συνόδου, στις 19 Νοεμβρίου, στις 11πμ, από τον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας. Τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

Η ταφή θα γίνει στον οικογενειακό τάφο του εκλιπόντος.

]Στην κηδεία θα παραστούν, επίσης, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Υπουργός Αμυνας της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

tv100.gr
17/11/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin