Tuesday, May 21, 2013

Στα «θρανία» επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης για να μάθουν ρωσικά

Στα «θρανία» σχεδιάζουν να καθίσουν επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να μάθουν ρωσικά και να μπορούν να συνεννοούνται με τους τουρίστες που αναμένονται τους καλοκαιρινούς μήνες στην πόλη.

Πρόκειται για ιδέα ιδιοκτήτη τουριστικού πρακτορείου, η οποία έγινε δεκτή από τη διοίκηση του κεντρικού δήμου της Θεσσαλονίκης. Όπως ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, υπάρχει η θέληση να παραχωρηθεί αίθουσα μέσα στο νέο δημαρχιακό μέγαρο ώστε να μπορούν επαγγελματικές τάξεις, μεταξύ των οποίων ταξιτζήδες, ξενοδοχειακοί υπάλληλοι κλπ, να παρακολουθήσουν δωρεάν, ταχύρυθμα, μαθήματα εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας.


«Καλό είναι να μάθουν 200 - 300 λέξεις για να συνεννοούνται με τους Ρώσους που έρχονται στη Θεσσαλονίκη. Λίγα αγγλικά ξέρουν όλοι, όμως οι Ρώσοι που βρίσκονται στην πόλη νιώθουν σαν να είναι στον Αμαζόνιο», δήλωσε ο κ.Μπουτάρης.

Άλλωστε, οι εκτιμήσεις που έχει η δημοτική αρχή από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες είναι πως φέτος θα είναι αυξημένο το ρεύμα των τουριστών από τη Ρωσία και την Ουκρανία. Μάλιστα, αναζητούνται τρόποι ώστε οι τουρίστες να μην περάσουν όλες τις ημέρες των διακοπών τους στη Χαλκιδική, αλλά να παραμείνουν και στη Θεσσαλονίκη.
.agelioforos.gr
21/5/13
--

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin