Tuesday, May 21, 2013

ΓΕΕΘΑ: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 72η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

Φωτογραφίες (ΓΕΕΘΑ)
 -
Εκδήλωση για την 72η επέτειο της Μάχης της Κρήτης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαϊου 2013 στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, με τη συμμετοχή εκπροσώπων στρατιωτικών αποστολών από σαράντα περίπου χώρες.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Τμήμα Άμυνας σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία. Στην εκδήλωση παρέστησαν ως επίσημοι προσκεκλημένοι οι Ακόλουθοι Άμυνας της Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας και Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι και  σχολίασαν τη σπουδαιότητα της μάχης από δικής τους πλευράς.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης Ακόλουθοι Άμυνας και εκπρόσωποι 40 χωρών (συνολικά περί τους 120), καθώς και το προσωπικό των τμημάτων του αμερικανικού Υπουργείου Άυνας που συνεργάζονται με την ελληνική αποστολή. Ιδιαίτερα σημειώνεται (πέραν των ΗΠΑ και κ-μ ΝΑΤΟ-ΕΕ) η παρουσία των Ακολούθων Άμυνας της Αργεντινής, Αζερμπαϊτζάν, Κίνας, Ουκρανίας, Ρωσίας, του Στρατιωτικού Ακόλουθου του Ισραήλ, καθώς και εκπροσώπου του Γερμανού Ακόλουθου Άμυνας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Έλληνας Πρέσβης κ. Χρίστος Παναγόπουλος και κύριος ομιλητής ήταν ο ελληνοαμερικανός καθηγητής Γιάννης Ψαρουδάκης, ο οποίος μίλησε για τις εμπειρίες του από τη Μάχη της Κρήτης, καθώς τότε ήταν εννέα ετών.
 .geetha.mil.gr
21/5/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ 2012:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin