Wednesday, May 22, 2013

Άγκυρα εναντίον Αυστραλίας: Την θεωρία της περί «πραγματικών περιστατικών» θυμήθηκε η Άγκυρα σχετικά με τις γενοκτονίες. -

Ενοχλημένη από την πρόσφατη απόφαση της Βουλής της Νέας Νότιας Ουαλίας να αναγνωρίσει τη γενοκτονία Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων, η Τουρκία, δια του υπουργείου της των Εξωτερικών, καταδίκασε, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας The Weekend Australian, το σχετικό ψήφισμα στο κοινοβούλιο της μεγαλύτερης αυστραλιανής πολιτείας, κάνοντας λόγο για «ομιλίες μίσους που δεν έχουν καμιά σχέση με τα πραγματικά ιστορικά στοιχεία».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας το σχετικό ψήφισμα «που είναι γεμάτο ανακρίβειες και υπερβολές υιοθετήθηκε χωρίς κανένα έλεγχο», ενώ υπογραμμίζεται ότι «τέτοιες ενέργειες πλήττουν τις θερμές σχέσεις Αυστραλίας και Τουρκίας».



Μάλιστα, η πρόξενος της Τουρκίας στην Αυστραλία, Γκουλσερέν Σελίκ, απέστειλε στο κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας επιστολή στην οποία τονίζεται πως «η Αυστραλία δεν έχει να κερδίσει τίποτα διατηρώντας ζωντανά αμφιλεγόμενα ιστορικά γεγονότα και μεταφέροντάς τα σε μέρη που δεν έχουν καμιά θέση». 

.elzoni.gr
22/5/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin