Tuesday, May 28, 2013

Δ. Κούρκουλας: Οι ελληνορωσικές σχέσεις έχουν σημαντικά περιθώρια αναβάθμισης

Η Ελλάδα θα εργαστεί για την ακόμη περαιτέρω σύσφιξη των ευρωπαϊκών σχέσεων της Ευρώπης με τη Ρωσία, τόνισε..... 

Μόσχα, Ρωσία 
Σημαντικά περιθώρια περαιτέρω αναβάθμισης υπάρχουν για τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Ελλάδος και Ρωσίας, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, από τη Μόσχα, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής «Go International». 
Η αποστολή διοργανώνεται από την Εurobank με τη συνεργασία των εξαγωγικών φορέων ΣΕΒΕ (Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος), ΠΣΕ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων), ΣΕΚ (Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης) και ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών), υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών.

Ειδικότερα, ο κ.Κούρκουλας, αναφερόμενος στις διμερείς οικονομικές σχέσεις, επισήμανε ότι δεν αντικατοπτρίζουν τις άριστες πολιτικές σχέσεις των δύο χωρών και έχουν σημαντικά περιθώρια περαιτέρω αναβάθμισης.

Αυτό το θέμα, όπως είπε, θα συζητήσει αργότερα σήμερα και με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας για ευρωπαϊκά θέματα Αλεξέι Μέσκοφ.

Στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, η Ελλάδα θα εργαστεί γενικότερα για την ακόμη περαιτέρω σύσφιξη των ευρωπαϊκών σχέσεων της Ευρώπης με τη Ρωσία, που αποτελεί και στρατηγικό της εταίρο, πρόσθεσε.

Σχετικά με τις ενδείξεις για συνέχιση της θετικής πορείας των ελληνικών εξαγωγών, είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο αριθμός των αιτημάτων των ελληνικών επιχειρήσεων στα γραφεία των εμπορικών και οικονομικών υποθέσεων των διπλωματικών μας αποστολών ανά τον κόσμο, για ενημέρωση για θέματα που αφορούν οικονομικά στοιχεία των χωρών αυτών και κλάδους, όπου παρουσιάζονται ευκαιρίες προώθησης ελληνικών προϊόντων, έχουν σημειώσει μεγάλη αύξηση και προέρχονται και από επιχειρήσεις που, μέχρι σήμερα, δεν είχαν καθόλου εξαγωγικό προσανατολισμό.
28/5/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin