Tuesday, May 28, 2013

Την απόσυρση των θέσεων Χριστόφια για το Κυπριακό ζητά το σοσιαλιστικό ΕΔΕΚ

Η θέση του σοσιαλιστικού κόμματος ΕΔΕΚ, όπως δήλωσε την Τρίτη ο Γραμματέας  του κόμματος, Δημήτρης Παπαδάκης, παραμένει «σταθερή και αμετακίνητη» στο να αποσυρθούν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη οι «απαράδεκτες προτάσεις» της προηγούμενης Κυβέρνησης Χριστόφια για το Κυπριακό, όπως είχε εξαγγείλει προεκλογικά ο Κύπριος Πρόεδρος η Κυβέρνηση του οποίου πρέπει, επίσης, να εμποδίσει το άνοιγμα οποιουδήποτε κεφαλαίου στον ενταξιακό διάλογο Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η χθεσινή προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά του Τούρκου Υφυπουργού Εξωτερικού Α. Νταταβούτογλου, στο 51ο Συμβούλιο Σύνδεσης Τουρκίας – ΕΕ, με τη δήλωσή του ότι δεν προτίθεται η Τουρκία να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Άγκυρας», πρόσθεσε ο κ. Παπαδάκης, «δεν αφήνει κανένα περιθώριο διαφοροποίησης της θέσης της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Η κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Παπαδάκης, «οφείλει να καταστήσει σαφές ότι, όσο συνεχίζεται η προκλητική τουρκική στάση, θα εμποδίζει το άνοιγμα οποιουδήποτε κεφαλαίου στον ενταξιακό διάλογο Τουρκίας – ΕΕ».

Για τη συνάντηση της 30ής Μαΐου μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, ο Γραμματέας της ΕΔΕΚ ανέφερε ότι «κανένα νόημα, κανένα χρήσιμο σκοπό και καμία προοπτική δεν έχει» αυτή η συνάντηση.

«Όσο συνεχίζεται η άτεγκτη στάση της Τουρκίας, όσο η Τουρκία επιμένει στην λογική των δύο κρατών, στην παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών και στις αναχρονιστικές εγγυήσεις», δήλωσε ο κ. Παπαδάκης, «καμία συνάντηση κοινωνικού ή οποιουδήποτε χαρακτήρα δεν πρόκειται να συνεισφέρει στην λύση του Κυπριακού».

«Σε ό,τι αφορά την επιμονή του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και του ΑΚΕΛ στις απαράδεκτες προτάσεις – υποχωρήσεις κατά την διάρκεια των απευθείας διαπραγματεύσεων», συνέχισε ο Γραμματέας της ΕΔΕΚ, «εκφράζουμε πραγματικά την απορία μας για την εμμονή».
28/5/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin