Saturday, April 27, 2013

Χρίστος Στυλιανίδης: Η Κύπρος θα αποφασίσει για τον διορισμό διαπραγματευτή

Απάντηση στα όσα αναφέρουν δημοσιεύματα του τύπου ότι ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ ζήτησε από τον Κύπριο πρόεδρο να οριστεί το συντομότερο ο ελληνοκύπριος συνομιλητής έδωσε το Σάββατο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Χρίστος Στυλιανίδης.



Όπως είπε ο χρόνος διορισμού του διαπραγματευτή βρίσκεται στην απόλυτη δικαιοδοσία και ευθύνη του προέδρου της Δημοκρατίας προσθέτοντας ότι αυτό θα γίνει μετά από διαβούλευση με το Εθνικό Συμβούλιο.



Αναφορικά με τη συνάντηση του κ. Ντάουνερ με τον λεγόμενο Υπουργό Εξωτερικών στα κατεχόμενα, η Κυβέρνηση δια του Υπουργείου Εξωτερικών προέβη σε «προληπτικό και εν συνεχεία σε αυστηρό διάβημα για την εν λόγω συνάντηση».



Η Κυβέρνηση θεωρεί, τόνισε ο κ. Στυλιανίδης, ότι «θα πρέπει να αποκλείονται ενέργειες ενδεχόμενης εξίσωσης θεσμών του νομίμου κράτους, με εκπροσώπους της παράνομης αποσχιστικής οντότητας».
.protothema.gr
27/4/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin