Saturday, April 27, 2013

Γ.Ομήρου: Ανεπίτρεπτη και προκλητική τη συμπεριφορά του Αλ.Ντάουνερ ... Καλεί την κυβέρνηση να απαιτήσει την άμεση αντικατάσταση του

 Πάφος: Την κυβέρνηση να απαιτήσει την άμεση αντικατάσταση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, δεδομένου ότι παραβιάζει ρητές πρόνοιες ψηφισμάτων του Διεθνούς Οργανισμού, κάλεσε ο πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, από την Πάφο.

Χαρακτηρίζοντας ανεπίτρεπτη και προκλητική τη συμπεριφορά του Αυστραλού αξιωματούχου του ΟΗΕ, ο κ. Ομήρου, ανέφερε πως τις τελευταίες ημέρες ο κ. Ντάουνερ , προφανώς αποθρασυνθείς από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία, προβαίνει σε απροκάλυπτες ενέργειες αναβάθμισης του ψευδοκράτους και εξίσωσης του με την μοναδική οντότητα που αναγνωρίζει ο ΟΗΕ δηλαδή το νόμιμο Κυπριακό κράτος.



Πρώτον συνέχισε, «συναντήθηκε με τον ψευδουπουργό εξωτερικών την ίδια μέρα που συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας».

Δεύτερον είπε, επιχείρησε να πραγματοποιήσει συνάντηση των πρεσβευτών των μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στην κατεχόμενη Λευκωσία, προσθέτοντας πως οι προκλήσεις του Α. Ντάουνερ δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες.

Ο κ. Ομήρου κάλεσε την κυβέρνηση να τερματίσει τη σιωπή της.

Είναι προφανές συνέχισε ότι η ανοχή οδηγεί σε πλήρη αποθράσυνση και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση οφείλει να καταγγείλει την συμπεριφορά Ντάουνερ στον ΓΓ του ΟΗΕ και στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Πηγή: philenews

27/4/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ1:

---------------------
ΣΧΕΤΙΚΑ2:

Και ο Ντάουνερ το βιολί του....ΕΠΕΙΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ

Cyprus talks may get delayed to the end of 2013....


1 comment :

  1. Στο Δ.Σ. εταιρείας που ασχολείται με πετρέλαια και φυσικό αέριο ο Ντάουνερ....

    Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Ντάουνερ και “άνθρωπος” του Μπαν κι Μουν στη Λευκωσία, έχει διοριστεί ως μη-εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας πετρελαίου Lakes Oil, από την ιδιοκτήτρια, τη γνωστή πολυεκατομμυριούχο Gina Rinehart. Την πληροφορία μετέδωσε πρώτο το ABC News της Αυστραλίας, τον περασμένο Φεβρουάριο. Η θυγατρική εταιρεία της κ. Rinehart, η Hancock Prospecting έχει αγοράσει πρόσφατα 18,6 τοις εκατό των μετοχών της εταιρείας Lakes Oil, που ασχολείται με την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου.

    Read more: http://mignatiou.com/?p=2265#ixzz2RmrvcqgF
    28/4/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin