Thursday, April 11, 2013

Υπουργείο Εξωτερικών: «Θα αξιολογηθεί η πρόταση Νίμιτς»

«Η διαδικασία υπό τον κ. Νίμιτς για την επίλυση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ έχει κρατήσει δυστυχώς πάρα πολύ, διότι λείπει η αναγκαία πολιτική βούληση από την άλλη πλευρά» σημείωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας
Επιφυλασσόμενος να απαντήσει σε ερωτήσεις που αναφέρονταν ειδικότερα στο περιεχόμενο της τελευταίας πρότασης Νίμιτς, καθώς ο εκπρόσωπος της Ελλάδας πρέσβης Αδ. Βασιλάκις επιστρέφει εντός των ημερών στην Αθήνα για πληρέστερη ενημέρωση, ο κ. Δελαβέκουρας επανέλαβε ότι η ελληνική θέση υποστηρίζει την ανάγκη εντοπισμού «μιας ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes».

Σημείωσε πως η Αθήνα θα απαντήσει στον κ. Νίμιτς, όταν ενημερωθεί πλήρως και αξιολογήσει την πρότασή του.



Αναφερόμενος, εξάλλου, στη συγκυρία ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών απαντώντας σε ερώτηση υπογράμμισε τη «μεγάλη ανησυχία» της Ελλάδας ως προς το ρεύμα του εθνικισμού -που προκάλεσε μεγάλες διαιρέσεις και συγκρούσεις στην περιοχή μας- και το οποίο μοιάζει σήμερα να αναβιώνεται.

Ταυτόχρονα, παρατήρησε ο κ. Δελαβέκουρας, ενώ ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός απαιτεί μεταρρυθμίσεις και αναδιαρθρώσεις, στην ΠΓΔΜ εκδηλώνονται «σφοδρές πολιτικές συγκρούσεις, δημιουργούνται θέματα ουσίας στην ελεύθερη λειτουργία των ΜΜΕ, ενώ συμφωνίες -όπου έχει διαμεσολαβήσει η ΕΕ- δεν υλοποιούνται. Οι μεταρρυθμίσεις δεν εξαντλούνται στην υιοθέτηση νόμων, αλλά στην εφαρμογή τους».

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών παρέπεμψε σχετικά στην εκκρεμότητα υλοποίησης της συμφωνίας κυβέρνησης - αντιπολίτευσης που έγινε την 1η Μαρτίου, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελευθερία του τύπου, τονίζοντας πως παρόμοια προβλήματα «δεν πρέπει να κρύβονται κάτω από το χαλί».

 .tovima.gr
11/4/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin