Thursday, April 4, 2013

Η Κύπρος «καιγόταν» και ο Μοσκοβισί «λαγοκοιμόταν»

Παρίσι: To παρασκήνιο των δραματικών συνεδριάσεων του Eurogroup για την Κύπρο, παρουσιάζει σε εκτενές της αφιέρωμα με τίτλο «Κύπρος: καταραμένη Αφροδίτη» η γαλλική εφημερίδα Le Monde, στο οποίο αποκαλύπτει μεταξύ άλλων, ότι ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, πήρε έναν υπνάκο, μετά τις πίτσες που παρήγγειλαν οι συνάδελφοί του.

«Είναι Κυριακή, 24 Μαρτίου. Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βόφγκανγκ Σόιμπλε δείχνει νευρικός εξαιτίας της καθυστέρησης που σημειώνεται στην έναρξη της συνεδρίασης» γράφει η Monde.



»Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, ανεβάζει μηνύματα στο twitter για να απαντήσει στις επιθέσεις που δέχεται από τον αριστερό πολιτικό Ζαν Λυκ Μελανσόν, που τον χαρακτήρισε «ένα από τα 17 καθάρματα» της ευρωζώνης.

Οι συνάδελφοί του έχουν παραγγείλει πίτσα με τέσσερα τυριά για να γλιτώσουν τα ''διαβόητα σάντουιτς'' του Eurogroup» σημειώνεται στο δημοσίευμα.

»Ωστόσο οι πραγματικές διαπραγματεύσεις διεξάγονται αλλού, χωρίς τους υπουργούς Οικονομικών. Μεταξύ της Τρόικας και της κυπριακής προεδρίας, υπό την ηγεσία του προέδρου του ευρωπαϊκού συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι»…γράφει η εφημερίδα και κάνει αναφορές στην επίμονη στάση που τηρεί ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Συνεχίζονται οι επαφές, τα τετ-α-τετ. Ο Μοσκοβισί ειδοποιεί τον Φρανσουά Ολάντ ότι η κατάσταση παίρνει επικίνδυνη τροπή.

«Γύρω στις 12.30 το βράδυ, καθένας με την σειρά παίρνει το λόγο. Περνούν μια-δυο ώρες. Ο Μοσκοβισί λαγοκοιμάται. Οι υπόλοιποι κρυφογελάνε.

»Καταλαβαίνω γιατί δεν ακούμε την Γαλλία» σχολιάζει με νόημα, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Τρεις ώρες μετά...το τελικό κείμενο είναι έτοιμο.


- See more at: http://www.philenews.com

3/4/13

4 comments :

  1. Handelsblatt:Οι αμοιβές αυτών που κούρεψαν την Κύπρο....


    Οι μισθοί του Χέρμαν Βάν Ρομπάι του Ζοζέ Μανουέλ Μπαροζό και του κεντρικού τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι έχουν πολλά μηδενικά...

    Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt αποκάλυψε τους μισθούς των υψηλά αξιωματούχων στην Ε.Ε.

    Σύμφωνα με την Handelsblatt, το πιο ακριβοπληρωμένο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο Ιταλός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο οποίος έχει ετήσιες αποδοχές 370.000 ευρώ.

    Ακολουθεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, που εισπράττει 324.000 ευρώ τον χρόνο.

    Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης, Χέρμαν Βαν Ρομπάι κινείται στα ίδια μισθολογικά επίπεδα με τον πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, εισπράττοντας 298.500 ευρώ τον χρόνο.

    Η Βρετανίδα Επίτροπος Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφαλείας Κάθριν Άστον εισπράττει 281.200 ευρώ το χρόνο.

    Ενώ οι ετήσιες αποδοχές του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, φθάνουν τα 206.200 ευρώ.

    http://www.sigmalive.com/news/international/38561
    4/4/13

    ReplyDelete
  2. Moscovici s'est longuement assoupi, dans la nuit du dimanche au lundi 25 mars, Christine Lagarde, la présidente du Fonds monétaire international, a lâché dans un féroce aparté : "Je comprends pourquoi on n'entend pas la voix de la France.".......

    http://www.lemonde.fr/politique/article/2013/04/05/pierre-moscovici-dans-la-lessiveuse_3154846_823448.html?xtmc=moscovici&xtcr=5
    5/4/13

    ReplyDelete
  3. Μοσκοβισί: «Πράγματι, πήρα έναν υπνάκο στο Eurogroup».....

    Αίσθηση προκάλεσε δήλωση του γάλλου υπουργού Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί ότι «αποκοιμήθηκε κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος του κρίσιμου Eurogroup για την Κύπρο, στις 24 Μαρτίου».

    Την απάντηση αυτή έδωσε ο κ. Μοσκοβισί στα δημοσιεύματα που τον ήθελαν «να έχει κοιμηθεί κατά τη διάρκεια του κρίσιμου Eurogroup που αποφάσισε "κούρεμα" στις καταθέσεις, με αποτέλεσμα να μην αντιδράσει».

    Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, όχι μόνο δεν το αρνήθηκε, αλλά απέδωσε το γεγονός στην εξάντληση λόγω των πολύωρων διαπραγματεύσεων.

    Διευκρίνισε βέβαια ότι τον πήρε ο ύπνος μόνο για δέκα λεπτά και αυτό, όπως, αποσαφήνισε, έγινε σε ένα διάλειμμα των συζητήσεων.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde «η στάση του Μοσκοβισί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις του ότι έδωσε μάχη ώστε να μην "κουρευτούν" οι καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ».

    Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, ο γάλλος υπουργός "με τον υπνάκο του" προκάλεσε τα σαρκαστικά σχόλια των ομολόγων του αλλά και τον εκνευρισμό της διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ η οποία φερεται να είπε: «Καταλαβαίνω γιατί δεν ακούγεται η Γαλλία».

    http://www.tanea.gr/news/world/article/5010571/moskobisi-pragmati-phra-enan-ypnako-sto-eurogroup/
    7/4/13

    ReplyDelete
  4. Μοσκοβισί: «Δεν κοιμόμουν στο Eurogroup για την Κύπρο»....Αυτά τα λένε για να χτυπήσουν τη Γαλλία...

    «Δεν αποκοιμήθηκα, αυτά τα λένε για να 'χτυπήσουν' τη Γαλλία», υποστηρίζει μέσω του λογαριασμού του στο twitter, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, αναφερόμενος στο περιστατικό που «σημάδεψε» τη δραματική συνεδρίαση του Eurogroup για το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο.

    Οπως ανέφερε χθες το Reuters ο Μοσκοβισί είχε γείρει το κεφάλι του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 24ης Μαρτίου του Eurogroup και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ αναγκάστηκε να τον σκουντήσει για να τον ξυπνήσει.

    Μάλιστα, ειπώθηκε ότι η Γαλλία έχει χάσει την πολιτική της φωνή στην Ευρώπη, μετά τις πληροφορίες που διέρρευσαν για σχόλιο που έκανε η Λαγκάρντ, όταν είπε: «Τώρα καταλαβαίνω γιατί δεν ακούμε τη φωνή της Γαλλίας».

    Οπως αναφέρει επί λέξη ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ στο tweet του: «Οχι δεν κοιμόμουν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και η Κριστίν Λαγκάρντ δεν με ξύπνησε. Ναι, η Γαλλία έχει φωνή και (πολιτικό) βάρος: σταματήστε το άγριο σφυροκόπημα της Γαλλίας (french bashing)».

    http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=274390
    25/4/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin