Thursday, April 25, 2013

Μεγάλο το ενδιαφέρον για την ομιλία Κασουλίδη στο Λονδίνο .... Η τρόικα έκανε το νησί να πληρώσει ακριβά τις αποτυχίες της πολιτικής της ευρωζώνης

Πλήθος μελών της βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων και των Λόρδων συγκέντρωσε το δείπνο που διοργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης στο Churchill Room του βρετανικού Κοινοβουλίου ο πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Πήτερ Δρουσιώτης, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης παρουσίασε σε ομιλία του τις βασικές γραμμές εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Στον εισαγωγικό του χαιρετισμό, ο κ. Δρουσιώτης μετέφερε την οργή της κυπριακής κοινότητας στη Βρετανία για την «άδικη και επιλεκτική» μεταχείριση που επεφύλασσαν στην Κύπρο η ευρωζώνη και το ΔΝΤ.
«Η τρόικα έκανε το νησί να πληρώσει ακριβά τις αποτυχίες της πολιτικής της ευρωζώνης στην Ελλάδα και αλλού. Εναλλακτικές λύσεις, όπως η ανακεφαλαιοποίηση των δύο κύριων κυπριακών τραπεζών και η κατ’ ουσία ‘εθνικοποίησή’ τους από την ΕΚΤ δεν εξετάστηκαν καθόλου.
Τέτοιες μετρημένες λύσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν αξιοποιηθεί περαιτέρω με μια πιο ελεγχόμενη συρρίκνωση του τραπεζικού τομέα μέσα από μια μεταβατική περίοδο, παραμερίστηκαν, με αποτέλεσμα η κυπριακή οικονομία να έχει υποστεί ένα συντριπτικό πλήγμα», είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.
Στη συνέχεια ο κ. Δρουσιώτης αναφέρθηκε στη δέσμευση αναγνωρισμένων Κυπρίων επιχειρηματιών της Βρετανίας, πολλοί εκ των οποίων ήταν παρόντες στο δείπνο, να ενεργήσουν ως πρεσβευτές της Κύπρου στο εξωτερικό. Σκοπός τους θα είναι η προσέλκυση επενδύσεων από τη Βρετανία και την Ευρώπη σε ζωτικούς τομείς της κυπριακής οικονομίας, όπως ο τουρισμός, οι υπηρεσίες, η εκπαίδευση και ο πολιτισμός, καθώς και η ενέργεια. Προς το σκοπό αυτό αντιπροσωπεία τους με επικεφαλής τον κ. Δρουσιώτη είχαν την περασμένη εβδομάδα επαφές στην Κύπρο μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.
Παρόντες στο δείπνο για να ακούσουν τον Υπουργό Εξωτερικών να αναφέρεται στην «πικρία και την απογοήτευση» των Κυπρίων με τις αποφάσεις των Ευρωπαίων εταίρων, αλλά και στην πεποίθησή του ότι πρέπει να υπάρξει νέα μεθοδολογία στις διαπραγματεύσεις επί του Κυπριακού ήταν μεταξύ άλλων: ο λόρδος Ντάικς των Φιλελεύθερων Δημοκρατών που ήταν χορηγός της εκδήλωσης μαζί με τους βουλευτές Τερέζα Βίλιερς (υπουργός Β. Ιρλανδία) και σερ Άλαν Μιλ, ο πρέσβης της Ελλάδας Κων/νος Μπίκας, ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Βρετανία Αλέξανδρος Ζήνων, ο αναπληρωτής ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Σάιμον Χιουζ, ο βετεράνος βουλευτής των Εργατικών Τζέραλντ Κάουφμαν, ο βουλευτής των Συντηρητικών και επικεφαλής της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Κύπρο, Ντέιβιντ Μπάροους, οι βουλευτές Ντέιβιντ Έιμς, Ντέιβιντ Κρόσμπι, Γουέιν Ντέιβιντ, Νικ ντε Μπουά, Μπάρι Γκάρντινερ, Τζούλιαν Χίπερτ, Ίαν Λάβερι, Άντι Λοβ, Τζιμ Σέρινταν και Ίαν Τουίν, καθώς και οι λόρδοι Κόλινς και Πέντρι.
Τους βουλευτές και λόρδους πλαισίωσαν με την παρουσία τους στελέχη της Ομοσπονδίας, καθώς και σημαίνοντες επιχειρηματίες της Βρετανίας κυπριακής καταγωγής, όπως οι Ανδρέας Ριαλάς, Νόελ Ιωσηφίδης, Λεν Λαζαρή, Τόνι Γερολέμου και Γιώργος Μούσκας.
.kathimerini.com.cy
25/4/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:
-----

 



No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin