Monday, March 18, 2013

Βγάζει ψεύτη ο Αναστασιάδης τον Σόιμπλε!

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας διαψεύδει κατηγορηματικά πληροφορίες που τον θέλουν να έχει απορρίψει πρόταση για εξαίρεση των καταθέσεων κάτω από 100.000 ευρώ από το τέλος επί των καταθέσεων, δήλωσε σήμερα ο Κύπριος κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης.
Ανέφερε παράλληλα ότι ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν δημοσιεύματα για πρόταση της Gazprom για εξαγορά κυπριακής Τράπεζας.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Στυλιανίδης αναφέρει ότι «αντίθετα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε τη μάχη για να αποτρέψει αυτή την πρωτοφανή εξέλιξη», η οποία, όπως προσθέτει, «τελικά επιβλήθηκε με τρόπο εκβιαστικό από αυτούς που σήμερα προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις δικές τους αποφάσεις».



Συμπληρώνει ακόμη πως «η θέση τους μάλιστα ήταν πως μη συμπερίληψη των πρώτων 100.000 δεν θα εξασφάλιζε το απαιτούμενο συνολικό ποσό».

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, αυτό που ζητούσαν οι δανειστές της Κύπρου ήταν το άμεσο κλείσιμο των δύο μεγάλων τραπεζών, η μεταφορά των καταθέσεων μέχρι 100.000 ευρώ σε μια «καλή» τράπεζα και η εκκαθάριση των υπολοίπων καταθέσεων.

Είπε επίσης ότι η εκτίμηση του ΔΝΤ ήταν ότι οι καταθέσεις αυτές θα έχαναν το 40% της αξίας τους, ενώ θα έμεναν παγοποιημένες για 5-10 χρόνια. Κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συνέχισε, η απώλεια στην αξία του συνόλου των καταθέσεων θα ήταν πολύ μεγαλύτερη, ενώ οι επιπτώσεις στο σύνολο της οικονομίας θα ήταν καταστροφικές.

«Η κυβέρνηση, με την ολοκληρωμένη πρόταση προστασίας των καταθετών, έχει διασφαλίσει πως η συνεισφορά τους δεν ισοδυναμεί με οριστική απώλεια, αλλά θα τύχει ανταπόδοσης με την προσφορά τραπεζικών μετοχών και ομολόγων συνδεδεμένων με τα έσοδα από το φυσικό αέριο» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τι είπε ο Σόιμπλε
Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο κ. Σόιμπλε τόνισε: «Ήταν η θέση της γερμανικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ ότι πρέπει να λάβουμε ένα εύλογο μέρος των κονδυλίων που είναι απαραίτητα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, από τους μετόχους και τους πιστωτές των τραπεζών -και εννοώ τους επενδυτές».

Συνεχίζοντας τη συγκλονιστική αφήγηση όσων συνέβησαν στη μαραθώνια, ολονύχτια συνεδρίαση του Eurogroup μέχρι τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, ο κ. Σόιμπλε αποκάλυψε: «Θα είχαμε, προφανώς, σεβαστεί την εγγύηση των καταθέσεων μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ».

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στη γερμανική ραδιοφωνία ARD, αυτοί που δεν ήθελαν να προστατευθούν οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ ήταν η κυπριακή κυβέρνηση και, επίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που αποφάσισαν αυτή τη λύση και θα πρέπει τώρα να εξηγήσουν αυτή τους την επιλογή στον κυπριακό λαό».

.protothema.gr
18/3/13

1 comment :

  1. Γερμανικός Ολοκληρωτισμός: Η Ιστορία επαναλαμβάνεται....

    Οι Γερμανοί δεν φημίζονται για τους λεπτούς διπλωματικούς χειρισμούς τους. Και μόνο το γεγονός ότι προκάλεσαν, και πάντως χρεώνονται ότι προκάλεσαν, δύο παγκοσμίους πολέμους μέσα σε δυόμισι δεκαετίες είναι ενδεικτικό του «γοτθικού» τρόπου με τον οποίο διαχειρίζονται τις υποθέσεις τους.

    Η πρωτοφανής απόφαση για κατάσχεση των κυπριακών καταθέσεων, η οποία προκάλεσε παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σοκ και δέος, επιβεβαιώνει αυτό που οι περισσότεροι έχουν αντιληφθεί εδώ και καιρό: ότι η Γερμανία έχει εισέλθει για μια εισέτι φορά σε έναν ιστορικό κύκλο αποσταθεροποιητικής για τον περίγυρό της και αυτοκαταστροφικής για την ίδια πολιτικής.

    Μετά την ισοπεδωτική και τιμωρητική παρέμβασή της στην Ελλάδα, με ένα δήθεν σχέδιο διάσωσης, το οποίο στην πραγματικότητα πρόκειται για ρεσάλτο με σκοπό την οικονομική και πολιτική κατάληψη ενός κράτους-μέλους της Ε.Ε., επιτίθεται με την ίδια μανία στην Κύπρο με πρόσχημα πάλι ένα σχέδιο bail out αλλά στην ουσία με τον ίδιο ανομολόγητο πειρατικό στόχο.

    Εχοντας στο ενδιάμεσο επιβάλει ανάλογα σχέδια «διάσωσης» σε άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και απειλώντας τις υπόλοιπες με τα ίδια αντίποινα αν δεν συμμορφωθούν με τους κανόνες του γερμανικού δημοσιονομικού στρατοπέδου συγκέντρωσης στο οποίο έχουν μετατρέψει την ευρωζώνη, οι Γερμανοί κατάφεραν κάτι αξιοσημείωτο.
    Μέσα σε τρία χρόνια κατέστρεψαν το πολιτικό κεφάλαιο που οικοδομούσαν επί εξήντα και πλέον χρόνια, από τη λήξη του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου, υπενθυμίζοντας με άγριο τρόπο τι κρύβεται πίσω από το ευρωπαϊκό προσωπείο: το γεωπολιτικά ανθεκτικό σχέδιο κατάληψης της Ευρώπης.

    Ταυτόχρονα υπονόμευσαν την ίδια, το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης, το οποίο μετέτρεψαν σε εφιάλτη. Ας μην γελιόμαστε. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ευρωπαϊκό έθνος που να μη σκέφτεται, σχεδιάζει ή φλερτάρει με ένα plan B για το μέλλον του εκτός ευρωζώνης ή και εκτός Ε.Ε. αν η γερμανική αγριότητα συνεχιστεί.

    Η μαφιόζικη επιδρομή στις κυπριακές καταθέσεις με την οποία καταλύονται βασικοί πυλώνες και συνθλίβονται αρμοί του καπιταλιστικού συστήματος λειτουργεί αφυπνιστικά για όλους, όχι μόνο για την Ελλάδα και την Κύπρο οι οποίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Είναι θέμα χρόνου έως ότου η αντίδραση σε αυτή τη μετακαπιταλιστική φεουδαρχικού τύπου πολιτική, και εν τέλει η απόρριψή της, να εκδηλωθεί με ένταση ανάλογη της προσπάθειας επιβολής της.
    Και αυτό είναι θετικό.

    Το πλέον οδυνηρό για τη Γερμανία θα είναι η υποψία ότι ίσως κάποιοι τη χρησιμοποίησαν, λόγω της προβλέψιμης ιστορικής ροπής της, ως χρήσιμο ηλίθιο για να προώθησουν μια πολιτική την οποία θα χρεωθεί η ίδια.

    Η Ιστορία είναι αμείλικτη. Απαντες, συμπεριλαμβανομένων Ελλάδας και Κύπρου, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των επιλογών τους.


    Ελεύθερος Τύπος
    http://www.e-typos.com/Post.aspx?id=30728&title
    19/3/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin