Thursday, March 7, 2013

Να μην «τραυματιστεί» ο τουρισμός ζητούν οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής

Ο τουριστικός προορισμός Χαλκιδική προσφέρει πάνω από 15.000 θέσεις εργασίας ....
Την ευαισθησία της τοπικής κοινωνίας για τη διαφύλαξη του τουριστικού προορισμού της Χαλκιδικής και την αποφυγή ακραίων αντιδράσεων σε σχέση με την επένδυση της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε., ζητεί η Ενωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής. Η Ενωση επισημαίνει ότι από τον Μάιο του 2012, «ταχθήκαμε κατά της εξόρυξης χρυσού και του νέου εργοστασίου της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.» στις Σκουριές Χαλκιδικής», κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μελών της. «Από τότε μεσολάβησαν κινητοποιήσεις κατοίκων κατά της επένδυσης σε τοπικό κι όχι μόνο επίπεδο.
Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όλους, ότι όπως το περιβάλλον, έτσι κι ο τουρισμός είναι ένα ευαίσθητο προϊόν, το οποίο μάλιστα παρουσιάζει το τελευταίο δίμηνο, μέσω των προκρατήσεων, μια σημαντική άνοδο», σημειώνει η Ενωση και προσθέτει ότι «αντιδράσεις που δημιουργούν προβλήματα σε άλλες επαγγελματικές ομάδες κι επιχειρήσεις, μόνο καλό δεν προσφέρουν, τόσο στην περιοχή, όσο και στον τουριστικό προορισμό Χαλκιδική».

Τα τελευταία 20 χρόνια, όπως υπογραμμίζεται, η Χαλκιδική είναι μέσα στους τέσσερις δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, με χιλιάδες αφίξεις τουριστών διαφόρων εθνικοτήτων (Γερμανία, Ρωσία, Σερβία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Ρουμανία, Μ. Βρετανία, Σκανδιναβία κ.ά.), προσφέροντας πάνω από 15.000 άμεσες κι έμμεσες θέσεις εργασίας και ποσοστό 35% στο τοπικό ΑΕΠ. «Είναι χρέος όλων μας να προστατέψουμε όσα πετύχαμε, αλλά και να τα αυξήσουμε μέσω νέων επενδύσεων (Παλιούρι, Αγ. Ιωάννης Νικήτης, Ψακούδια, Κάνιστρο, Καλύβες). Ακραίες αντιδράσεις με κλείσιμο δρόμων, ξενοδοχείων και ολόκληρων περιοχών, μόνο καταστροφικές μπορεί να είναι για όλους μας», καταλήγει η Ενωση.
7/3/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin