Saturday, March 30, 2013

Γ.Χατζημαρκάκης:"Προμελετημένα τα όσα έγιναν στην Κύπρο"....«Πρέπει να αναδείξουμε το άδικο που έγινε στην Κύπρο»

 
--
Προμελετημένη και προσχεδιασμένη ήταν οι επιμονή και η εμμονή της Γερμανίας να επιβάλει «τάξη» στο οικονομικό καθεστώς της Κύπρου, δήλωσε στις Τομές στα Γεγονότα, ο Γερμανός ευρωβουλευτής του κόμματος των Φιλελευθέρων της Γερμανίας, Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Οι μυστικές γερμανικές υπηρεσίες, είπε, με «παραγγελία» του Βόλφκανγ Σόιμπλε, παρήγγειλαν τη έκθεση που είδε το φώς της δημοσιότητας μέσα από το περιοδικό Ντερ Σπίγκελ στις 3 Νοεμβρίου, η οποία παρουσίαζε ότι η Κύπρος ήταν πηγή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.


Αν η κ. Μέρκελ παρουσιάζεται ως η γυναίκα που κάνει κουμάντο σε μια χώρα της ΕΕ, τότε είναι γεγονός που τις δίνει προβάδισμα στις εκλογές της Γερμανίας.

«Πρέπει να αναδείξουμε το άδικο που έγινε στην Κύπρο» είπε, ενώ σε σχέση με την ομάδα διάσωσης που εγκρίθηκε από την Ευρωζώνη, ανέφερε ότι η Κύπρος δεν χρειάζεται δημόσιους υπάλληλους της ΕΕ καθώς στην Ελλάδα η ίδια ομάδα δεν απέδειξε ότι είναι απαραίτητη.
 .sigmalive.com
30/3/13 
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ 3/11/12-5/11/12:

11 comments :

  1. ΠΩΣ Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ ΑΠΟ «ΕΛΒΕΤΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ» ΕΓΙΝΕ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ...Ο φάκελος της Κύπρου....

    Aπό το θαύμα στον εφιάλτη του «οικονομικού Αττίλα». Τριάντα εννέα χρόνια μετά την εισβολή, η Κύπρος βρίσκεται ξανά βαθιά πληγωμένη. Η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος συνιστά τη δημιουργία ενός νέου «φακέλου» γεμάτου ένοχα μυστικά, τα οποία ο οργισμένος κυπριακός Ελληνισμός απαιτεί να έρθουν στο φως και οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Την ίδια ώρα, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, η Κύπρος καλείται να βρει απαντήσεις σε καίρια διλήμματα, με κυρίαρχο αυτό του νομισματικού της μέλλοντος: «Παραμονή στο ευρώ ή επιστροφή στη λίρα»...

    Ενας νέος φάκελος της Κύπρου 39 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή του 1974 ήδη γεμίζει. Ομως αυτήν τη φορά ο φάκελος δεν θα μείνει κλειστός, αλλά θα αποδοθούν εκεί που ανήκουν οι ευθύνες για τη νέα καταστροφή της Κύπρου.

    Συγχρόνως όμως ο κυπριακός Ελληνισμός προσπαθεί να κοιτάξει ψηλά και να ανακτήσει τις δυνάμεις εκείνες που του επέτρεψαν να κτίσει το «θαύμα της Κύπρου» αμέσως μετά τη στρατιωτική και πολιτική ήττα του 1974.

    Και αυτήν τη φορά όμως ο εχθρός κτύπησε εκ των έσω. Βρήκε «κερκόπορτες» ανοικτές, αδύναμες αντιστάσεις, και πέτυχε τον στόχο του, μια και η κυπριακή κοινωνία, ευάλωτη πια από τον εθισμό στο εύκολο χρήμα που προσέφερε το χρηματοπιστωτικό μοντέλο ανάπτυξης, δεν μπόρεσε να δει την παγίδα που στηνόταν.

    Η κατάρρευση των τραπεζών, η αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας να δώσει απαντήσεις και να χαράξει πορεία μπροστά αναδεικνύουν απλώς τα βαθιά σημάδια κατάρρευσης, οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής, που επέφερε στην Κύπρο η στρεβλή ανάπτυξη των τελευταίων είκοσι ετών.

    Ενα διογκωμένο τραπεζικό σύστημα που εξασφάλιζε την επιβίωσή του με τις καλές και όχι πάντοτε «διαφανείς» σχέσεις με την πολιτική εξουσία, μια ανεξέλεγκτη διασύνδεση με τα ρωσικά κεφάλαια, η χωρίς μέτρο δραστηριοποίηση offshore εταιρειών και η ίδρυση δεκάδων πολυμελών δικηγορικών γραφείων που αναλάμβαναν την εκπροσώπηση των «αόρατων» ξένων επενδυτών δημιούργησαν ένα εντελώς έωλο μοντέλο ανάπτυξης........

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63804839
    31/3/13

    ReplyDelete
  2. ΚΤ: Τα γεγονότα ανατρέπουν την αιτίαση ότι ο Διοικητής επέτρεψε τη συνέχιση ρευστότητας της Λαϊκής από ELA.....

    Σειρά γεγονότων με αφορμή «τις αιτιάσεις που αποδίδονται αναφορικά με τη ‘διατήρηση’ – δηλαδή τη μη εκκαθάριση και διάλυση- της Λαϊκής Τράπεζας από το καλοκαίρι του 2012 και μετά», υπενθυμίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου (ΚΤΚ), αναφέροντας ότι «η ατεκμηρίωτη και απλοϊκή αιτίαση ότι ο Διοικητής της ΚΤΚ ‘επέτρεψε’ τη συνέχιση της παροχής ρευστότητας της Λαϊκής Τράπεζας μέσω του ELA δεν ευσταθεί και ανατρέπεται από τα γεγονότα».

    Αντίθετα, τεκμηριώνεται, σύμφωνα με την ΚΤ, ότι «ο Διοικητής με τις έγκαιρες παραινέσεις και ενέργειές του (δεδομένων των δύο πολιτικών αποφάσεων που ελήφθησαν στο Eurogroup) απέτρεψε την άτακτη χρεωκοπία της Λαϊκής Τράπεζας και κατ’ επέκταση του κυπριακού κράτους».

    Ειδικότερα, η ΚΤ αναφέρει στην ανακοίνωση τα ακόλουθα:........http://www.onlycy.com/312853-κτ-λαϊκή-ela
    30/3/13

    ReplyDelete
  3. Πρόεδρος: Με απείλησαν ότι θα έκλειναν και τις δύο τράπεζες......

    Λευκωσία: Αποκαλυπτικός ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης στην συνέντευξή του που παραχώρησε στον Φιλελεύθερο, σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο Eurogroup, αλλά και για τη σκληρή στάση των Ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ. Ο κ.Αναστασιάδης αποκάλυψε ότι τον απείλησαν ευθέως ότι θα έκλειναν και τις δύο μεγάλες τράπεζες του νησιού, αν δεν συμφωνούσε με όσα του ζητούσαν.

    Ακολουθεί η συνέντευξη για όσα διαδραματίστηκαν:-

    Θα σώζαμε τις δύο τράπεζες εάν περνούσαμε το πρώτο σχέδιο κουρέματος των καταθέσεων, το οποίο απορρίφθηκε από τη Βουλή;
    - Η Λαϊκή δεν σωζόταν με τίποτε, δυστυχώς. Κι αυτό έπρεπε να γίνει από πριν αλλά το άφησαν να το βρούμε εμείς.

    - Η Τράπεζα Κύπρου;
    - Θα μπορούσε να επιβιώσει.

    - Υπήρχε δυνατότητα να μη δεχθούμε την πρόταση που τέθηκε ενώπιόν μας στο Γιούρογκρουπ;
    - Εκείνη την ημέρα, οι συζητήσεις ήταν συνεχείς. Είχαμε φτάσει στις 3.45 τα ξημερώματα και αφού είπα όσα είχα να πω χωρίς ανταπόκριση, σηκώθηκα να φύγω λέγοντάς τους ότι εφόσον πτωχεύετε τη χώρα μου δεν έχω οτιδήποτε άλλο να κάνω. Τότε ο κ. Άσμουσεν μού απάντησε πως θα τηλεφωνήσει στον κ. Ντράγκι και να τον ενημερώσει σχετικά, και την Τρίτη, ανέφερε «να μην έχετε παράπονο όταν δεν θα έχετε καμιά από τις δύο τράπεζες να λειτουργεί». Μου ανέφερε ότι κόβονται τα οποιαδήποτε ποσά ρευστότητας, η Λαϊκή ούτως ή άλλως είναι χρεοκοπημένη, η άλλη δεν θα έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει.

    Αυτή ήταν και η τελευταία προθεσμία που μας είχαν δώσει μέχρι και τις 21 Μαρτίου. Αυτό που είχαν στόχο ήταν το κούρεμα των Ρώσων και τίποτε άλλο. Σ’ όλες μου τις επαφές αυτό που επαναλάμβανα συνεχώς ήταν πως δεν ελέγχω τη Βουλή και θα πάω πίσω και θα απορριφθεί η πρόταση. Τους είπα ότι μας ζητούσαν στην αρχή να γίνει έρευνα για το ξέπλυμα χρήματος, το δεχθήκαμε. Μας είπαν να πάμε στο 12,5% τον εταιρικό φόρο γιατί ήταν ψυχολογικό για τους Γερμανούς, το πράξαμε. Ζήτησαν ένα τέλος πάνω στους τόκους το αποφασίσαμε κι αυτό.

    - Πριν πάτε στη συνάντηση δεν είχατε πολιτικές επαφές;
    - Μίλησα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ρομπάι, μίλησα με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία επέμεινε στον να υπάρξει ένας επιμερισμός των βαρών (burden sharing). Στη συνάντηση που είχα πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μαζί της ξεκαθάρισα πως δεν τίθεται θέμα επιβολής κουρέματος. Επέμεινε στον επιμερισμό βαρών. Φάνηκε να συμφωνεί με την ιδέα μου (για τη μη επιβολή κουρέματος). Στη συνέχεια η κ. Λαγκάρτ δήλωνε πως δεν θα συμμετείχε το ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) εάν δεν υπάρξει κούρεμα. Η Μέρκελ έλεγε πως δεν θα πάρει πακέτο στήριξης στη Βουλή της Γερμανίας για την Κύπρο εάν δεν συμμετέχει το ΔΝΤ.

    - Τι είπατε με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και ποια η αντίδρασή του;
    - Επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο Πούτιν, μετά τη λήψη της πρώτης απόφασης. Μου είχε αναφέρει πως τον ενδιαφέρει να εμβαθύνει τις σχέσεις της Ρωσίας με τους Ευρωπαίους εταίρους, διότι οι συναλλαγές είναι σε τέτοιο επίπεδο που δεν μπορεί να τις αγνοήσει κανένας. Του εξέφρασα την ετοιμότητά μου να πάω από το ίδιο βράδυ στη Μόσχα και την επομένη να συναντηθούμε. Η απάντησή του ήταν πως ευχαρίστως θα ήθελε να με δει, αλλά θα έπρεπε πρώτα να προηγηθεί η καλή προεργασία μεταξύ των συνεργατών μας ώστε όταν θα συναντηθούμε να έχει περιεχόμενο η συνάντησή μας. Του ζήτησα να δώσει οδηγίες στον υπουργό Οικονομικών της Ρωσίας για συνάντηση με τον δικό μας υπουργό. Τον ενημέρωσα ότι στη Μόσχα ήταν και ο υπουργός Ενέργειας για να συζητήσει το θέμα της ενέργειας. Όντως έδωσε οδηγίες για την πραγματοποίηση συναντήσεων. Τελικά, η απάντηση που έδωσαν ήταν πως μόλις κλείσουμε τη συμφωνία με την Τρόικα θα μελετούσαν το θέμα της επιμήκυνσης του δανείου.

    - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/139037/proedros-me-apeilisan-oti-tha-ekleinan-kai-tis-dyo-trapezes#sthash.yCtftQzh.dpuf
    31/3/13

    ReplyDelete
  4. Δέχθηκε απειλές από την Τρόικα, αποκαλύπτει ο Αρχιεπίσκοπος....Για της μετοχές της Εκκλησίας στην Τρ.Κύπρου....

    Λευκωσία: Απειλές από την Τρόικα καταγγέλλει ότι δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, για να αποσύρει τις αγωγές με τις οποίες διεκδικούσε τις μετοχές της Αρχιεπισκοπής στην Τράπεζα Κύπρου.

    Σε διαφορερική περίπτωση, του διεμήνυσαν ότι θα καταστρέψουν και τις δύο μεγάλες τράπεζες του τόπου.

    Ο ίδιος είπε ότι δεν υποχώρησε και κατήγγειλε τους Ευρωπαίους εταίρους ότι έχουν αποφασίσει την εξαφάνιση και των δύο χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

    - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/139036/dechthike-apeiles-apo-tin-troika-apokalyptei-o-archiepiskopos#sthash.rBUQBwwZ.dpuf
    31/3/13

    ReplyDelete
  5. «Είναι η ώρα της ενότητας».....

    Eίναι η ώρα της σύμπνοιας, της ενότητας όλων, και η ώρα που θα πρέπει η κάθε πολιτική δύναμη να καταθέσει τη σοφία της και να την αξιοποιήσει προς το συμφέρον και το καλό του τόπου και του λαού, δήλωσε σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος Φύτος Κωνσταντίνου μετά το πέρας του Εθνικού Μνημοσύνου του Γεωργίου Χ. Αζίνα που τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό της Χρυσοαιματούσης στη Χλώρακα.

    Έστειλε επίσης το μήνυμα πως όλοι θα πρέπει να ενεργήσουν μακριά από αντεγκλήσεις, αντιπαραθέσεις, αντιπαλότητες και προκλήσεις, προσθέτοντας παράλληλα πως μόνο έτσι θα μπορέσει ο τόπος να ξεπεράσει τα σημερινά οικονομικά αδιέξοδα, που έχει ενώπιον του.

    Ο κ. Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να επεξεργαστεί μέτρα λέγοντας πως « ήδη η κυβέρνηση επεξεργάζεται σειρά μέτρων» που θα πρέπει ωστόσο, όπως συνέχισε, να ληφθούν άμεσα, ούτως ώστε να μπορέσει να υπάρξει μια ανάσα στο Κυπριακό λαό, να μπορέσει να προχωρήσει παρά κάτω και σύντομα να ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα που έχει ενώπιον του.

    Δεν μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση, πρόσθεσε, και εξέφρασε την πεποίθηση πως η κυβέρνηση έχοντας την ευθύνη θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την ορθή κατεύθυνση.

    Όσον αφορά κατάλογο με ονόματα πολιτικών προσώπων που φέρεται να τους έχουν διαγραφεί χρέη, ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως θα πρέπει να απονεμηθούν ευθύνες όχι μόνο σ’ αυτούς που συγκαταλέγονται στον κατάλογο ο οποίος πρέπει να διερευνηθεί για να ξέρουμε σίγουρα και το τι έγινε, όπως είπε, αλλά και σε όλους οι οποίοι ενέχονται με τον α ή β τρόπο σε αυτό το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει σήμερα ο κυπριακός λαός.

    Ο κ. Κωνσταντίνου είπε ακόμη πως η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής ζήτησε επίσης τη λίστα των όσων είχαν αποσύρει μεγάλα ποσά, ιδιαίτερα στο εξωτερικό τους τελευταίους μήνες, προ της απόφασης της Τρόικας.

    Δεσμεύτηκε τέλος, όταν αυτός ο κατάλογος έρθει στην επιτροπή να αξιοποιηθεί.


    Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ
    http://www.politisnews.eu/cgibin/hweb?-A=231967&-V=articles
    31/03/2013 - 12:56


    ReplyDelete
  6. Πλήρη διερεύνηση τυχόν ευθυνών του ζητά ο Αναστασιάδης....

    «Η προσπάθεια διασυρμού εταιριών ή προσώπων συνδεδεμένων με την οικογένειά μου, αλλά και ο στόχος να πληγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν αποτελούν παρά προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού από τις ευθύνες όσων οδήγησαν τη χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας» αναφέρει γραπτή δήλωση του κύπριου προέδρου σχετικά με δημοσιεύματα που εμπλέκουν συγγενικό του πρόσωπο στη μεταφορά κεφαλαίων από κυπριακές τράπεζες λίγο πριν το «κούρεμα».

    «Θέλω να κάνω ξεκάθαρο πως η διακηρυγμένη θέση μου πως δεν θα ανεχτώ την όποια διαπλοκή, δεν με εξαιρεί βεβαίως, και συνεπώς εάν το ΑΚΕΛ και το εκφραστικό του όργανο επιθυμούν την πλήρη διερεύνηση τυχόν ευθυνών μου, θα πρέπει να θεωρούν δεδομένη τη δική μου συμβολή στο διορισμό ποινικών ανακριτών από τον Γενικό Εισαγγελέα» προσθέτει ο Νίκος Αναστασιάδης.

    Επίσης επαναλαμβάνει ότι κανείς δεν εξαιρείται της έρευνας που ανέλαβε η Ερευνητική Επιτροπή. «Ούτε και εγώ προσωπικά, είτε ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, είτε ως απλός πολίτης» σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Ενημερώνει, τέλος ότι την Τρίτη, όταν η Διερευνητική Επιτροπή θα αναλάβει τα καθήκοντά της, θα καλέσει τον πρόεδρο και τα μέλη της να ερευνήσουν τη συγκεκριμένη περίπτωση με την ίδια αυστηρότητα με την οποία, δηλώνει σίγουρος, ότι θα διερευνήσουν όλες τις πτυχές της οικονομικής τραγωδίας την οποία βιώνει ο κυπριακός λαός.

    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=354209
    31/3/13

    ReplyDelete
  7. Σφίγγουν τον κλοιό γύρω από το ΦΑ οι τροϊκανοί....

    Οι Τροικανοί σφίγγουν τον κλοιό γύρο από Κύπρο στο θέμα του φυσικού απαιτώντας ούτε λίγο ούτε πολύ τα μελλοντικά έσοδα από το φυσικό αέριο να χρησιμοποιούνται για την αποπληρωμή του δανείου που θα παραχωρήσουν στην Κύπρο. Σε δηλώσεις μετά την πανηγυρική δοξολογία για την επέτειο της 1ης Απριλίου στο Μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, ο Υπουργός Εμπορίου δεν απάντησε με σαφήνεια αν και κατά πόσο οι Τροικανοί απαιτούν να λαμβάνουν μέρος στις αποφάσεις της κυβέρνησης όπου έχουν να κάνουν με το Φυσικό αέριο

    Συγκεκριμένα, οι Τροικανοί με προμετωπίδα τις δηλώσεις του Προέδρου του Eurogroup ότι με δεδομένο ότι ο τραπεζικός κλάδος στην Κύπρο έχει λίγο πολύ ''ξεζουμιστεί’ σύμφωνα με την έκφρασή του, η σκέψη πηγαίνει στα κοιτάσματα φυσικού αερίου, θέλουν την ένταξη του φυσικού πλούτου της Κύπρου με οποιονδήποτε τρόπο στο Μνημόνιο

    Στο μεταξύ, μετά τον Αχμέτ Νταβούτογλου και τις απειλές του περί διχοτόμησης αν το φυσικό αέριο στην Κύπρο δεν μοιραστεί στα δύο σε νέες απειλητικές δηλώσεις κατά της Κύπρου προέβη και ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας. Ο Taner Yildiz μάλιστα επικαλέστηκε μια ελληνική παροιμία για να εκφράσει την απειλή του λέγοντας ότι ''Αν μία πέτρα πέσει πάνω στο αβγό, αλίμονο στ’ αβγό και αν το αβγό πέσει πάνω στην πέτρα, αλίμονο και πάλι στ’ αβγό.

    http://www.sigmalive.com/news/local/38064
    1/4/13

    ReplyDelete
  8. Ο Γ. Χατζημαρκάκης δεν θα θέσει πια υποψηφιότητα στη Γερμανία....

    «Για ηθικούς λόγους, δεν μπορώ, η ψυχή μου, το πνεύμα μου δεν μου το επιτρέπει, γι' αυτό επέλεξα να μην ξαναβάλω υποψηφιότητα στη Γερμανία», δηλώνει στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο μαχητικός, ελληνικής καταγωγής, ευρωβουλευτής της Γερμανίας, τον οποίο συναντήσαμε σήμερα στην Αθήνα, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του ΔΣ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ), του οργανισμού που εκπροσωπεί, παγκοσμίως, βουλευτές ελληνικής καταγωγής.

    «Είναι πολύ δύσκολο να περάσει κανείς μηνύματα που δεν μπαίνουν στα στερεότυπα, τα οποία επηρεάζουν τον πολιτικό χώρο της Γερμανίας, τα οποία θέλουν τον Έλληνα τεμπέλη και τον Κύπριο γκάνγκστερ, που πρέπει να τιμωρηθεί», είπε.

    «Εγώ επέλεξα, για ηθικούς λόγους, να μην ξαναβάλω υποψηφιότητα στη Γερμανία. Γιατί δεν μπορώ. Είναι δύσκολο να συνεργάζεσαι με ανθρώπους οι οποίοι άρχισαν μιαν εκστρατεία κατά της Ελλάδας, η οποία πονάει πάρα πολύ, ειδικά στο δικό μου κόμμα, των Φιλελευθέρων, στη Γερμανία, καθώς έχουν βγει ιδέες, όπως το "πουλήστε τα νησιά σας και την Ακρόπολη", οι οποίες ήταν τόσος ακραίες, που δεν άντεξα να πάω στα συνέδρια του κόμματος. Άρα ακόμη κι αν θα ήταν εφικτό δεν θα ήθελα», τόνισε.

    «Ανέκαθεν με ενδιέφερε η Ελλάδα, ως εκλεγμένο Γερμανό ευρωβουλευτή, αλλά τα τελευταία τρία χρόνια, αφότου ξέσπασε η δημοσιονομική κρίση, άλλαξαν τα πράγματα, άλλαξε κι ο αγώνας τον οποίο δίνει κανείς ως πολιτικός στο πλαίσιο της ΕΕ», σημείωσε ο κ. Χατζημαρκάκης, τονίζοντας ότι «οι Γερμανοί δεν κατάλαβαν τον ρόλο τους, καθώς έχουν πρόβλημα να πάρουν μία ηγεμονική θέση, πράγμα που γίνεται αισθητό τώρα σε όλη την Ευρώπη. Πρώτα χτυπήθηκε η Ελλάδα, τώρα χτυπήθηκε κι ένα άλλο μέτωπο του ελληνισμού, ίσως και πιο έντονα, η Κύπρος».

    Ο ευρωβουλευτής σημείωσε επίσης ότι «ο χαρακτήρας του Γερμανού πολιτικού δουλεύει με στερεότυπα. Τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, άρχισε μία δυσφήμηση κατά της Ελλάδας, η οποία έφθασε ως και τη συκοφαντία. Και βέβαια, το χρεώνεσαι αυτό πάρα πολύ, ως πολιτικός με ελληνικό όνομα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να περάσει κανείς μηνύματα, τα οποία δεν μπαίνουν σ' αυτό το στερεότυπο, όπως ότι εργάζονται πάρα πολύ και πολύ σκληρά οι Έλληνες, ότι εργάζονται παραπάνω από τους Γερμανούς. Αυτό δεν μπαίνει στο μυαλό του Γερμανού. Θέλει τον τεμπέλη Έλληνα ως στερεότυπο, θέλει τους Κύπριους γκάνγκστερς, χώρα και λαό, ο οποίος πρέπει να τιμωρηθεί κι εκεί χρειάζεται μία φωνή του ελληνισμού. Αλλά ομολογώ ότι είναι πολύ δύσκολο αυτό, επειδή τα στερεότυπα ακόμα επηρεάζουν πολύ τον πολιτικό χώρο της Γερμανίας».

    «Ο πολιτικός», κατέληξε, «πρέπει να είναι αυθεντικός. Κι από τη στιγμή που αισθάνομαι πιο πολύ Έλληνας, από ό,τι Γερμανός, δεν μπορώ να είμαι αυθεντικός πολιτικός στη Γερμανία. Δεν μπορώ. Η ψυχή μου, το πνεύμα μου, δεν μου το επιτρέπει και γι' αυτό επέλεξα να μην το σκεφτώ καν να βάλω υποψηφιότητα».


    (Πηγή: ΑΜΠΕ)
    http://www.e-typos.com/Post.aspx?id=31556
    3/4/13

    ReplyDelete
  9. Σλοβενία: Εσφαλμένος ο τρόπος διαχείρισης της κυπριακής κρίσης....Στη χώρα επικρατεί έντονη ανησυχία για τις επιλογές που ακολουθεί η Ευρωζώνη....

    Ο τρόπος με τον οποίο οι διεθνείς πιστωτές χειρίστηκαν την κρίση του τραπεζικού τομέα στην Κύπρο, υπήρξε «εντελώς εσφαλμένος», δήλωσε την Παρασκευή 7 Απριλίου ο επικεφαλής της Ένωσης Τραπεζών της Σλοβενίας, μιλώντας στο Reuters.

    Στη χώρα επικρατεί έντονη ανησυχία για τις επιλογές που ακολουθεί η Ευρωζώνη, καθώς ο τραπεζικός τομέας αντιμετωπίζει επισφάλειες, κυρίως μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ύψους 7 δισ. ευρώ ή το 20% του σλοβενικού ΑΕΠ.

    Ο Φραντς Άρχαρ δήλωσε επίσης ότι εκτιμά πως η Σλοβενία δεν θα χρειαστεί να υπαχθεί σε καθεστώς διεθνούς δανεισμού, αλλά σημείωσε πως η κυβέρνηση της βαλκανικής χώρας πρέπει να δράσει το ταχύτερο για να βοηθήσει τον τραπεζικό της τομέα.
    «Νομίζω ότι διαπράχθηκε ένα πολύ μεγάλο λάθος», δήλωσε ο κ. Άρχαρ, πρώην διοικητής της σλοβενικής κεντρικής τράπεζας, αναφερόμενος στην πρώτη απόφαση του Eurogroup για κούρεμα και στις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ.

    «Από τη μία πλευρά, προσπαθούμε να εγκαθιδρύσουμε την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ένωση, με τρεις πυλώνες και ασφάλιση καταθέσεων έως και 100.000 ευρώ, αλλά από την άλλη πλευρά οι ίδιοι άνθρωποι την απορρίπτουν στην περίπτωση μιας μικρής χώρας, με έναν μεγάλο τραπεζικό τομέα έστω», σημείωσε.

    Ο κ. Άρχαρ είπε ότι διαπράχθηκε ένα «επικοινωνιακό λάθος» από τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είχε δηλώσει το Μάρτιο, προκαλώντας σάλο, ότι θα μπορούσαν να επαναληφθούν λύσεις σε τραπεζικές κρίσεις όπως αυτή που επελέγη στην Κύπρο και σε άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ στο μέλλον.

    Σε ό,τι αφορά τα χρήματα, «τα πάντα σχετίζονται με την πίστη και με τον φόβο», επισήμανε.

    Η νέα σλοβενική κεντροαριστερή κυβέρνηση υπό την πρωθυπουργό Άλενκα Μπράτουσεκ, ανέλαβε καθήκοντα στις 20 Μαρτίου, αφού η προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση απώλεσε την εμπιστοσύνη της Βουλής εξαιτίας ενός σκανδάλου διαφθοράς.

    Οι αρχές στη Λιουμπλιάνα σχεδιάζουν να δημιουργήσουν, ως το Σεπτέμβριο μια «κακή τράπεζα», η οποία θα απορροφήσει όλες τις επισφάλειες από το ενεργητικό των σλοβενικών πιστωτικών ιδρυμάτων και θα επιτρέψει την έναρξη μιας διαδικασίας αποκρατικοποίησης του τομέα.

    «Πιστεύω ότι εάν η κυβέρνηση συνεχίσει το συντομότερο δυνατόν από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη, ιδίως σε ό,τι αφορά το τραπεζικό σύστημα και την "κακή τράπεζα", αυτό θα έστελνε το καλύτερο δυνατό μήνυμα στις αγορές, ότι δηλαδή αναλαμβάνουμε δράση, δεν μιλάμε απλώς», είπε ο κ. Άρχαρ.

    http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=506261
    5/4/13

    ReplyDelete
  10. Η Μέρκελ οδηγεί τις μεσογειακές χώρες σε ένα φαύλο κύκλο, υποστηρίζει ο υποψήφιος του SPD.....

    Ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την καγκελαρία της Γερμανίας Πέερ Στάινμπρου κατηγόρησε σήμερα την Καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ ότι με την επιμονή της στη δημοσιονομική λιτότητα παρασέρνει τις χώρες της νότιας Ευρώπης σε ένα φαύλο κύκλο.

    Ο Στάινμπρουκ έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

    Πέντε μήνες πριν από τις εκλογές, αυτή ήταν άλλη μία από τις προσπάθειες που καταβάλει ώστε να επισημάνει τις πολιτικές διαφορές του από την Μέρκελ η οποία στις δημοσκοπήσεις φαίνεται να διατηρεί άνετο προβάδισμα επί των αντιπάλων της.

    “Επικρίνουμε έντονα το γεγονός ότι με αυτήν την εστίαση σε μια πολύ αυστηρή πορεία προς την εξυγίανση, πολλές χώρες παγιδεύονται σε ένα φαύλο κύκλο που αποδυναμώνει τις οικονομίες τους”, είπε ο Στάινμπρουκ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Παρίσι.

    “Αυτό που προωθεί η Καγκελάριος στα ευρωπαϊκά φόρα είναι μια εστίαση στη δημοσιονομική εξυγίανση η οποία είναι βλαπτική για τις οικονομίες των χωρών αυτών, καθώς οδηγεί σε υψηλή ανεργία και χαμηλότερα φορολογικά έσοδα.

    Ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός δεν κατονόμασε τις χώρες που εννοεί, αν και αναφερόταν σε εκείνες τις μεσογειακές χώρες που βρίσκονται αντιμέτωπες με κρίση χρέους, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ισπανία και η Ιταλία.

    Υπάρχει έντονη φημολογία ότι η Γαλλία ενδέχεται να είναι η επόμενη χώρα που θα βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα, ιδίως αφότου παραδέχτηκε ότι δεν θα πετύχει να περιορίσει το έλλειμμά της στο 3% του ΑΕΠ της φέτος ενώ η ανάπτυξη για το 2013 προβλέπεται ότι μόλις θα ξεπεράσει το μηδέν.

    Ο Στάινμπρουκ απέρριψε την κριτική που ασκείται στον Πρόεδρο Ολάντ γιατί δεν έχει καταφέρει ακόμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της δυσκαμψίας στην αγορά εργασίας και των υπέρογκων δημόσιων δαπανών.

    “Θα ζητούσα λίγη περισσότερη κατανόηση για το γεγονός ότι μέσα σε 10-11 μήνες ο Πρόεδρος Ολάντ δεν έφτιαξε όλα αυτά που δεν πέτυχαν οι προκάτοχοί του μέσα σε 10-15 χρόνια”, τόνισε, αναφερόμενος στους πρώην Προέδρους της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και Ζακ Σιράκ.

    http://www.onlycy.com/315446-η-μέρκελ-οδηγεί-τις-μεσογειακές-χώρες
    5/4/13

    ReplyDelete
  11. Κύπριος νομικός κατηγορεί την Ολλανδία για οικονομικό συμφέρον να πληγεί η Κύπρος......


    Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου δικηγορικού οίκου της Κύπρου και ενός από τους 100 μεγαλύτερους της Ευρώπης, Ανδρέας Νεοκλέους, υποστηρίζει ότι πίσω από την οικονομική καταστροφή της Κύπρου βρίσκεται, εκτός από ορισμένες άλλες χώρες του ευρωπαϊκού βορρά, η Ολλανδία. «Με την Ολλανδία βρισκόμαστε σε ένα πολύ σοβαρό ανταγωνισμό όσον αφορά την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και εργασίες από τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Σε συνέντευξη στο Euronews ο κ. Νεοκλέους ανέφερε ότι τα αποθεματικά που έχει χάσει το δικηγορικό του γραφείο είναι γύρω στα 20 εκατ. ευρώ και το γραφείο του έχει επηρεαστεί σχετικά με τους λογαριασμούς των πελατών του. «Πολλοί από τους πελάτες μας έχουν δει τα χρήματά τους να δεσμεύονται. Παίρνουμε συνεχώς μηνύματα από πελάτες μας από τις ανατολικές, αλλά και τις δυτικές χώρες, που ζητούν τα χρήματά τους για να μπορέσουν να διακινήσουν τις δουλειές τους και ήδη στην Κύπρο άρχισαν να λαμβάνονται και κάποια μέτρα στα δικαστήρια με αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα», είπε.

    Ο κ. Νεοκλέους εξήγησε την κατάσταση στην Κύπρο με τα προσωρινά διατάγματα της Κεντρικής Τράπεζας που απαγορεύουν στις τράπεζες να παγοποιήσουν τα κεφάλαιά τους ή να τα ανταλλάξουν με τίτλους, με γραμμάτια ή με μετοχές.

    Παράλληλα τόνισε ότι θα είναι ένα πλήγμα για το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου να αποσύρουν οι Ρώσοι, ή άλλοι μεγάλοι επενδυτές, τις καταθέσεις τους από τις κυπριακές τράπεζες για να τις επαναπατρίσουν ή να βρουν άλλα ασφαλή μέρη, «αλλά δεν είναι η καταστροφή».

    Το διεθνές επιχειρηματικό κέντρο της Κύπρου, εξήγησε, στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: στον τραπεζικό τομέα, στις δικηγορικές-νομικές υπηρεσίες και στις λεγόμενες fiduciary trust services, υπηρεσίες που είναι πολύ διαδεδομένες στην Κύπρο.

    Η Κύπρος ως επιχειρηματικό κέντρο θα αντιμετωπίσει κάποιες δυσκολίες τα πρώτα τρία χρόνια αλλά -εξέφρασε την πεποίθηση- θα τις ξεπεράσει. «Η Κύπρος θα δυναμώσει μέσα από τις κακουχίες και τις δυσκολίες, που περνά σήμερα. Αυτοί, που μπορεί να είχαν οποιοδήποτε συμφέρον να πλήξουν την Κύπρο και να καταστρέψουν το ρόλο της και τις προοπτικές της ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου, θα απογοητευτούν», κατέληξε ο κ. Νεοκλέους.

    Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του Euronews εάν μιλά για τις χώρες του βορρά, ο κ. Νεοκλέους ξεκαθάρισε ότι μιλά «για μερικές από τις χώρες του βορρά, αυτές που μας ανταγωνίζονται και κυρίως την Ολλανδία». «Με την Ολλανδία βρισκόμαστε σε ένα πολύ σοβαρό ανταγωνισμό όσον αφορά την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και εργασίες από τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα», υπογράμμισε.

    Πηγή: ΑΜΠΕ
    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_05/04/2013_492153
    5/4/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin