Saturday, March 30, 2013

Ο στόχος των Ευρωπαίων… βαρβάρων

Ο Ελληνισμός πρέπει να ορθώσει την ιστορία του και να αντλήσει αξιοπρέπεια από τους αγώνες των προγόνων του

Οι εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία και οι διαδικασίες που τεκταίνονται στις διαπραγματεύσεις της Κύπρου με την Τρόικα, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε.), την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ), αποδεικνύουν ένα μέγα ζήτημα: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν διαπνέεται από αλληλεγγύη ανάμεσα στα μέλη της, στην Ε.Ε. δεν ενδιαφέρονται για το κοινό, ευρωπαϊκό καλό και κατ΄ επέκταση για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση· η Ε.Ε. είναι ένωση κρατών δύο ταχυτήτων.


Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως δεν υπάρχει ενιαία εξωτερική πολιτική και ενιαία πολιτική ασφάλειας, όπως η Ε.Ε. δεν μπόρεσε να προστατεύσει την Ελλάδα από την τουρκική βουλιμία στα Ίμια και δεν μπορεί να απελευθερώσει την Κύπρο από την τουρκική κατοχή, δεν υπάρχει ούτε έγνοια για τις αδύναμες οικονομικά χώρες, τα λάθη και τις παραλείψεις τους λόγω μεγέθους ή έλλειψης γνώσης και πείρας.
Αντίθετα, αυτό που παρατηρείται είναι αισχρές δολοπλοκίες τής καθεμιάς από τις μεγάλες χώρες προς τις μικρότερες, στις οποίες δολοπλοκίες εμπλέκονται και οι χώρες που ανήκουν στις σφαίρες επιρροής των δυνατών της Ευρώπης. Όλα δείχνουν ότι το ΔΝΤ, με τις απαιτήσεις και αποφάσεις του, π.χ. για καθορισμό της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους στο 100% του ΑΕΠ, με την επιμονή του για να βρούμε μόνοι μας τα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ εκτός των 10 δις που θα μας δανείσουν, με την εμμονή σε κούρεμα καταθέσεων, σε ιδιωτικοποιήσεις και σε αύξηση του εταιρικού φόρου δεν θέλει να βοηθήσει, αλλά να οδηγήσει την Κύπρο και τον λαό της στην πλήρη εξαθλίωση και τελικά να υποδουλώσει την Κύπρο οικονομικά με απώτερο στόχο να βάλει χέρι στον φυσικό πλούτο της Κυπριακής Δημοκρατίας, και να επιβάλουν μια λύση στο εθνικό μας πρόβλημα στα μέτρα τα δικά τους, «μακράν» από τους κανόνες του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου. Στοχεύοντας στον αφανισμό του Ελληνισμού της Κύπρου.
Υποθάλπουν τον παραλογισμό

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι οικονομικοί δυνάστες, όπως η Γερμανία αλλά και τα υποχείρια της Γερμανίας, κρύβονται πίσω από τον παραλογισμό του ΔΝΤ και με την απάθεια και αδράνειά τους υποθάλπουν αυτόν τον παραλογισμό. Οι δυτικοί, με τη συμπεριφορά τους απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο τώρα, ολοκληρώνουν αυτό που επεδίωκαν και έπρατταν από αιώνες· να διαλύσουν τον ελληνικό πολιτισμό, να σβήσουν οτιδήποτε θυμίζει πως χωρίς τον Ελληνισμό δεν θα υπήρχε Ευρώπη και αυτό που αποκαλείται δυτικός πολιτισμός.
Θέλουν να εξευτελίσουν και να υποδουλώσουν τον Ελληνισμό και γιατί κατατρύχονται από συμπλέγματα απέναντι στα επιτεύγματα του Ελληνισμού και επειδή ξέρουν πως αν οι Έλληνες «ανθήσουν», μπορούν ξανά να μεγαλουργήσουν. Και αν οι Έλληνες μεγαλουργήσουν θα είναι ανεξέλεγκτοι και δεν θα επιτρέψουν τα παιγνίδια στην πλάτη των λαών και ειδικά των φτωχών χωρών της Ε.Ε. Οι δήθεν πολιτισμένοι Ευρωπαίοι δεν είναι τίποτε άλλο παρά οι βάρβαροι που ήταν πριν από κάποιους αιώνες. Τότε ήταν τα στίφη των βαρβάρων του βορρά, τώρα είναι οι οικονομικοί δυνάστες με τα λευκά κολάρα.

Υπεύθυνοι είμαστε εμείς

Απέναντι σ’ αυτούς τους διεθνείς απατεώνες, ο Ελληνισμός πρέπει να ορθώσει την ιστορία του και να αντλήσει αξιοπρέπεια από τους αγώνες των προγόνων του. Η εσωστρέφεια είναι αναγκαία στην παρούσα φάση, για να μπορέσει ο Ελληνισμός να ορθοποδήσει, αναλογιζόμενος το παρελθόν του και οραματιζόμενος το μέλλον του. Ας απομονώσουμε τους απατεώνες και τους κλέφτες πολιτικούς και τραπεζίτες και ας τους στείλουμε στο πυρ το εξώτερον. Γιατί; Για την οικονομική εξαθλίωση και τον διασυρμό της κοινωνίας μας υπεύθυνοι είμαστε εμείς και κανένας άλλος, που επιτρέψαμε να καταβαραθρωθεί ο τόπος, η αξιοπρέπειά μας και οι κόποι τόσων πολλών χρόνων και σκληρής δουλειάς.

ΚΡΙΝΟΣ Ζ. ΜΑΚΡΙΔΗΣ
Πρόεδρος,
Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης Κύπρου

.sigmalive.com/simerini  
30/3/13

3 comments :

  1. Εκτός Ευρωζώνης βρίσκεται στην ουσία έστω και προσωρινά η Κύπρος λέει ο Π. Μπόφινγκερ....Εξαιτίας του περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων....

    "Οι έλεγχοι κίνησης των κεφαλαίων σημαίνουν έναν ντε φάκτο προσωρινό αποκλεισμό από τη Νομισματική Ένωση" δηλώνει ο, εκ των "σοφών" της γερμανικής οικονομίας τους οποίους συμβουλεύεται η 'Ανγκελα Μέρκελ , Πέτερ Μπόφινγκερ, στο ΒΗΜΑ της Κυριακής. Υποστηρίζει ότι η Κύπρος δεν έχει συστημική σημασία αλλά σημειώνει πως τα μέτρα που λήφθηκαν πρόσφατα άλλαξαν θεμελιακά τους κανόνες του παιχνιδιού στην Ευρωζώνη."Στο μέλλον θα καλούνται οι τραπεζικοί επενδυτές να πληρώσουν την εξυγίανση των τραπεζών που έχουν μεγάλα προβλήματα. Αυτό θα τους διώχνει από τη χώρα" λέει χαρακτηριστικά. Αναφέρει, επίσης, πως θα ήταν πιο δίκαιος ,από το «κούρεμα» των καταθέσεων, ένας φόρος περιουσίας.

    http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=173714
    30/3/13

    ReplyDelete
  2. Συναυλία αλληλεγγύης για την Κύπρο στην Αθήνα....Από την Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας την Πέμπτη 4 Απριλίου στη Τεχνόπολις στο Γκάζι....

    Η Εθνική Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Αθήνας διοργανώνει Συναυλία Αλλυλεγγύης για την Κύπρο, την Πέμπτη 4 Απριλίου 2013, και ώρα 8:30 μ.μ., στη Τεχνόπολις στο Γκάζι.

    Στη συναυλία θα συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι:
    ΑΥΓΟΥΣΤΗ Άγγελος
    ΔΕΛΗΧΡΗΣΤΟΥ Έλενα
    ΕΥΡΥΔΙΚΗ
    ΖΙΚ-ΖΑΚ
    ΗΡΩ
    ΘΕΟΔΟΤΟΥ Μαρία
    ΚΑΠΑΤΑΗ Εύη
    ΤΣΑΚΑΛΑΚΟΣ Παναγιώτης
    ΤΑΜΑΜΗ Κέρεν
    ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ Κωνσταντίνος
    (Η λίστα των καλλιτεχνών ανανεώνεται)
    Εισητήριο: 10 ευρώ
    (ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΘΑ ΠΩΛΟΥΝΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ, ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ)

    Την εκδήλωση στηρίζουν:
    - Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα
    - Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.)
    - Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.)
    - Σπίτι Της Κύπρου
    - Τεχνόπολις, Δήμου Αθηναίων

    Όλα τα καθάρα έσοδα θα διατεθούν για την ίδρυση του Ταμείου Στήριξης και Αρωγής για τους Κύπριους Φοιτητές της Αθήνας.

    http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=128284
    30/3/13

    ReplyDelete
  3. Αρχιεπίσκοπος: Να βρίσκεται σε εθνική εγρήγορση ο λαός....

    Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ διεμήνυσε σήμερα πως ο λαός πρέπει να βρίσκεται σε μια εθνική εγρήγορση, ούτως ώστε να φθάσει σε σημεία που επιθυμεί να ζήσει και να ξεφύγει τόσο από την οικονομική δυσπραγία, όσο και από την εθνική αποτελμάτωση, που δυστυχώς βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

    Σε δηλώσεις του, μετά τη δοξολογία για την 1η Απριλίου, που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε πως «το όραμα που είχε ο λαός μας το ‘55 και ξεκίνησε τον αντιαποικιακό αγώνα, αυτό το όραμα πρέπει να επανέλθει στο λαό, γιατί οι ημέρες που ζούμε είναι πιο δύσκολες από τότε».

    «Πρέπει όλος ο λαός να βρίσκεται σε μια εθνική εγρήγορση, ούτως ώστε να φθάσουμε σε σημεία που επιθυμεί να ζήσει και να ξεφύγουμε τόσο από την οικονομική δυσπραγία όσο και από την εθνική αποτελμάτωση, που δυστυχώς βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο τόπος και ο λαός μας», είπε.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παραίτηση που ζητά του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και του Υπουργού Οικονομικών, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως αυτή είναι μια άποψη δική του, διευκρινίζοντας πως οι σχέσεις του με τον Νίκο Αναστασιάδη είναι πολύ καλές και ότι δεν σημαίνει πως ό,τι πει ο ίδιος πρέπει να το εκτελεί ο Πρόεδρος.

    «Δημοκρατία έχουμε, ελεύθεροι άνθρωποι είμεθα, μπορεί να έχουμε και αντίθετες απόψεις, δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνούμε σε όλα. Αυτό πάει να πει Δημοκρατία», είπε καταλήγοντας.

    http://www.sigmalive.com/news/local/38022
    1/4/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin