Thursday, March 21, 2013

Υπουργικό στις 6:00 - Νομοσχέδιο με την μορφή του κατεπείγοντος (Σύσταση του Επενδυτικού Ταμείου Αλληλεγγύης)

Oμόφωνη απόφαση για τη σύσταση του Επενδυτικού Ταμείου Αλληλεγγύης, αποφασίστηκε σήμερα κατά τη σύσκεψη Προέδρου-Αρχηγών. Στις 6 θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο και στη συνέχεια αναμένεται, το νομοσχέδιο να κατατεθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος στη Βουλή για έγκριση.
Με δεδομένη την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων, την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σέβεται απόλυτα, συνεχίζεται μια συλλογική προσπάθεια για να βρεθούν λύσεις, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.



Προσθέτει ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως από την πρώτη στιγμή έπραξε, στις 15 Μαρτίου, μετά την απόφαση του Eurogroup, και έχοντας υπόψη την αντίθετη άποψη των πολιτικών δυνάμεων στην Κύπρο, συνεχίζει να καταβάλλει έντονες προσπάθειες προς όλες τις προσφερόμενες κατευθύνσεις και πραγματοποιεί διαβουλεύσεις με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Στο πλαίσιο αυτό και σε πνεύμα συναίνεσης και συναντίληψης πραγματοποιήθηκε σήμερα η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών η οποία οδήγησε στην ομόφωνη απόφαση για τη σύσταση του Επενδυτικού Ταμείου Αλληλεγγύης. Για το σκοπό αυτό ετοιμάζεται από τη Νομική Υπηρεσία νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί σε συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου που έχει κληθεί για τις 6μμ σήμερα, σημείωσε ο Εκπρόσωπος.
Ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση χειρίζονται με ψυχραιμία και υπευθυνότητα τις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται ο τόπος και καλούν όλους να επιδείξουν το ανάλογο πνεύμα. Δηλώσεις και προσεγγίσεις που δυνατό να διασαλεύουν το κλίμα συναίνεσης που επικρατεί στο επίπεδο της πολιτικής ηγεσίας είναι καλόν να αποφεύγονται, επεσήμανε.
Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι ο Πρόεδρος και η Κυβέρνησης διαβεβαιώνουν τον κυπριακό λαό ότι η ηγεσία θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και όλοι μαζί να οδηγήσουν τη χώρα έξω από το αδιέξοδο.

.sigmalive.com 21/3/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ 21/3/13: 

13 comments :

  1. Εκπρόσωπος Κομισιόν: Σοβαρή και η επείγουσα η κατάσταση στην Κύπρο....

    «Η κατάσταση στην Κύπρο είναι σοβαρή και επείγουσα», δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Αντιπρόεδρου ‘Ολι Ρεν, προσθέτοντας ωστόσο ότι είναι εφικτή η εξεύρεση λύσης και πως η Κομισιόν είναι έτοιμη να συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση.

    Σύμφωνα με το Σάιμον ‘Ο Κόνορ, οι κυπριακές αρχές πρέπει να υποβάλουν μια αξιόπιστη και συνεκτική πρόταση, ενώ η Κομισιόν από την πλευρά της έχει τη σφοδρή βούληση να βοηθήσει με κάθε τρόπο για μια βιώσιμη λύση. Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να αναφερθεί στις διαβουλεύσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή και στα διάφορα σχέδια που συζητούνται, επισημαίνοντας ότι δεν θεωρεί σκόπιμο ούτε χρήσιμο να αναφερθεί σε επιμέρους πτυχές μιας απόφασης.

    Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αναφέρθηκε σε δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Πρόεδρος Μπαρόζο από το Μόσχα, ο οποίος εξέφρασε, όπως είπε, την ανησυχία για την κατάσταση στην Κύπρο και τις επιπτώσεις για τους Κυπρίους.

    Ερωτηθείς σχετικά με τη δυσφορία των Ρώσων για την Κύπρο, απάντησε ότι είμαστε εδώ και μήνες σε επαφή με τη Ρωσία, ο Πρόεδρος Μπαρόζο είχε μιλήσει το Δεκέμβριο με τον Πρόεδρος Πουτιν, ο Ολι Ρεν με το Ρωσο ομόλογό του μιλάει όλο αυτό το διάστημα και μάλιστα στις 7 Μαρτίου είχε και τηλεφωνική επικοινωνία. Η Κομισιόν είναι ανοικτή στο να ακούσει τις ανησυχίες της ρωσικής πλευράς, κατέληξε.

    http://www.onlycy.com/308218-
    21/3/13

    ReplyDelete
  2. Russia, Cyprus in Second Day of Gas for Cash Talks.....

    MOSCOW, March 21 (RIA Novosti) – Russia and Cyprus are set to launch a second day of talks in Moscow on Thursday over a multibillion-dollar loan to help the island nation avoid a financial collapse.

    Cyprus’ Finance Minister Michalis Sarris told reporters ahead of a new round of talks on Thursday that the Cypriot delegation was negotiating the terms of financial aid from Russia in return for stakes in the Mediterranean nation’s banks and gas projects.

    “We are, of course, seeking assistance but in a way that would make economic sense for Russia,” Sarris said. “A large number of conditions are emerging during the discussion, related to banks, natural gas and other assets, on which we could base cooperation with Russia.”

    ???????????? Cypriot gas projects to explore and produce natural gas in deep-water zones off the island’s coasts are likely to be a hard sell to Russia, in light of possible opposition from Turkey, which has never recognized the Republic of Cyprus or its maritime borders after the island was split into two parts in 1974.....??????????????........!!!!!!!
    http://en.rian.ru/business/20130321/180153884/Russia-Cyprus-in-Second-Day-of-Gas-for-Cash-Talks.html
    21/3/13

    ReplyDelete
  3. Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Κύπρο στις 20:00.....Κλείνει η Λαϊκή Τράπεζα. Απολύθηκαν 500 υπάλληλοι, οι οποίοι κατευθύνονται στη Βουλή. Δεν υπάρχουν μετρητά στα ΑΤΜ. ....

    Ο Πρόεδρος του Εurogroup Γερουν Ντέισελμπλουμ συγκάλεσε για απόψε έκτακτη συνεδρίαση υπό μορφή τηλεδιάσκεψης των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

    Οπως αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twiter ο κ. Ντέισελμπλουμ, η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 20:00 ώρα Κύπρου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η αναδιάρθρωση της Λαϊκής τράπεζας δεν σημαίνει κλείσιμο, επισημαίνει η εκπρόσωπος τύπου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Αλίκη Στυλιανού......

      RIKSAT

      Delete
  4. Μας απειλούν με έξοδο από την ευρωζώνη....

    Αν η Κύπρος δεν μπορέσει να καταλήξει σε μια συμφωνία για ένα τέλος επί των καταθέσεων θα βρεθεί αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο οι δύο μεγάλες κυπριακές τράπεζες να βάλουν λουκέτο, γεγονός που θα αποβεί καταστροφικό για τους ανασφάλιστους καταθέτες ή θα εξαναγκάσει τη χώρα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα στο Reuters ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    "Στο τέλος της ημέρας είναι δική τους επιλογή», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος γνωρίζει από πρώτο χέρι τι διαμείφθηκε κατά τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ευρωζώνη, το ΔΝΤ και την Κύπρο.

    «Εμείς και ιδίως η ΕΚΤ, μπορούμε να κάνουμε πολλά για να αποφευχθεί μια τέτοια καίρια ζημιά που θα έχει ως αποτέλεσμα να πρέπει να εγκαταλείψουν το ευρώ», είπε και προειδοποίησε πως «αν δεν συνεργαστούν, απλά θα ξεμείνουν από μετρητά και στη συνέχεια δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να ξεκινήσουν την εκτύπωση του δικού τους νομίσματος», είπε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

    Όπως είπε, εάν ο χρηματοπιστωτικός τομέας καταρρεύσει, τότε απλά η Κύπρος θα έχει να αντιμετωπίσει μια πολύ σημαντική υποτίμηση και δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να επιστρέψει στο δικό της νόμισμα, είπε.

    Ο ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε ότι η εναλλακτική λύση στα προτεινόμενα τέλη επί των καταθέσεων θα ήταν πολύ χειρότερη για τους καταθέτες, με τον κίνδυνο το 30-40% όλων των κεφαλαίων άνω των 100.000 ευρώ να χαθούν, και ενδεχομένως μεγαλύτερο ποσό απ’ αυτό, ειδικά των δύο μεγαλύτερων τραπεζών , Κύπρου και Λαϊκής.

    "Είναι δύσκολο να πω ποίες θα είναι οι συνέπειες της εξυγίανσης των τραπεζών, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των ακάλυπτων καταθέσεων θα χαθεί», είπε ο αξιωματούχος.
    Σύμφωνα με το Reuters, η Κύπρος, προκειμένου να χειριστεί το κλείσιμο των τραπεζών της με μεθοδευμένο τρόπο, πρέπει να περάσει νομοθεσία για την εξυγίανση των τραπεζών, η οποία είναι έτοιμη σε μορφή νομοσχεδίου.

    Αλλά, όπως αναφέρει, οι Κύπριοι βουλευτές δεν θέλουν να ψηφίσουν επ’ αυτού ακόμα, προκειμένου το σενάριο εξυγίανσης των τραπεζών να μην θεωρηθεί κάτι το εύκολο.

    "Δεν θέλουν να το περάσουν αυτό, επειδή είναι ένα διαπραγματευτικό κατά την άποψή τους. Νομίζουν ότι μπορούν να απειλήσουν την Ευρωζώνη με αυτό, αλλά υπερεκτιμούν τις δυνατότητες τους» είπε ο αξιωματούχος.

    Ένας νόμος για τον έλεγχο του κεφαλαίου που θα αποτρέπει τη φυγή χρημάτων εκτός Κύπρου μόλις ανοίξουν εκ νέου οι τράπεζες την Τρίτη, θα ψηφιστεί, είπε ο αξιωματούχος.

    http://www.sigmalive.com/news/international/36334
    21/3/13

    ReplyDelete
  5. Un projet de sauvetage d'ici lundi.....
    -
    Le Conseil des ministres vient de se réunir pour étudier le plan B que le pays compte proposer. En début d'après-midi, le porte-parole du gouvernement Christos Stylianides avait indiqué qu'un « projet de législation est actuellement en préparation (...) qui sera présenté devant le conseil des ministres aujourd'hui à 18 heures (16 heures GMT)».

    Les autorités chypriotes ont annoncé avoir trouvé un accord pour un «plan B» écartant toute taxe sur les dépôts bancaires et la création d'un «fonds d'investissement de solidarité».

    L'ultimatum de la BCE est venu ajouter à une tension déjà forte dans l'île mais aussi à Bruxelles ou à Moscou.
    «Les autorités chypriotes ont trois choses à faire d'ici mardi: présenter un plan B crédible et viable pour remplacer le plan de sauvetage rejeté par le Parlement, instaurer un blocage sur une longue période des capitaux placés dans les banques, et préparer la fusion entre les deux principales banques en difficultés», a expliqué cette source sous couvert de l'anonymat.
    Le risque sinon est une sortie de Chypre de la zone euro, a-t-il averti.

    La crise à Chypre pose un «risque systémique» pour la zone euro, a surenchéri le chef de l'Eurogroupe Jeroen Dijsselbloem. «Nous devons travailler à un programme qui mettra fin à ce risque», a-t-il souligné devant le Parlement européen.

    http://www.lefigaro.fr/conjoncture/2013/03/19/20002-20130319LIVWWW00277-en-direct-suivez

    ReplyDelete
  6. 17:10

    Πληροφορίες της Ελευθεροτυπίας αναφέρουν ότι το κλιμάκιο της τρόικας δεν έδειξε να ικανοποιείται από την εξέλιξη με το ταμείο αλληλεγγύης, θεωρώντας ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως επαρκές μέτρο, καθώς δεν υπάρχει καμία εγγύηση για την απόδοση του.

    http://www.enet.gr/?i=news.el.home&id=352126
    21/3/13

    ReplyDelete
  7. Προστατευμένες οι καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα.....Eτοιμο εναλλακτικό σχέδιο για τη διάσωση του 100% των καταθέσεων έχει το υπουργείο Οικονομικών....

    Eτοιμο εναλλακτικό σχέδιο για τη διάσωση του 100% των καταθέσεων που βρίσκονται σε κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα έχει το υπουργείο Οικονομικών, ακόμη και σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση για την οικονομία της Κύπρου στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup.

    Τραπεζικές πηγές σημειώνουν ότι ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στην Κύπρο, στόχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), αλλά και των ελληνικών αρχών, είναι να υπάρξει στεγανοποίηση του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος, ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση της κρίσης στην ευρωζώνη.

    Στο πλαίσιο αυτό, οι καταθέσεις και σε κάθε περίπτωση τα υγιή στοιχεία του ενεργητικού των τριών κυπριακών τραπεζών, της Τράπεζας Κύπρου, της Λαϊκής Τράπεζας και της Ελληνικής Τράπεζας, θα μεταφερθούν σε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα.

    Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλιστούν στο σύνολό τους οι καταθέσεις από το πρώτο ως το τελευταίο ευρώ.

    Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι δεν τίθεται κανένας κίνδυνος για τα κεφάλαια που βρίσκονται σε ελληνικές, κυπριακές και ξένες τράπεζες στην Ελλάδα.

    Μάλιστα, σημειώνουν ότι σε περίπτωση καθυστέρησης στη λήψη των αποφάσεων από τους Κύπριους δεν αποκλείεται να υπάρξει δράση, στο πλαίσιο της προστασίας του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

    Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι αυτό ισχύει ακόμη και στο απευκταίο σενάριο πτώχευσης της Κύπρου ή αναδιάρθρωσης τραπεζών της.

    http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=503853
    21/3/13

    ReplyDelete
  8. Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Δεν κλείνει η Λαϊκή...«Θα βοηθηθεί να συνεχίσει τη λειτουργία της».....

    Τις πληροφορίες για κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου διέψευσε η εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Αλίκη Στυλιανού, μιλώντας στην τηλεόραση του ΡΙΚ.

    Η κυρία Στυλιανού, επιχειρώντας, όπως είπε, να αποφευχθούν οι όποιες παρερμηνείες, εξήγησε ότι μιλάμε για «αναδιάρθρωση» της Λαϊκής Τράπεζας, προκειμένου να βοηθηθεί να συνεχίσει τη λειτουργία της και να της παρασχεθεί ρευστότητα από την ΕΚΤ.

    Η κυρία Στυλιανού τόνισε ακόμη ότι δεν έχουν σταλεί επιστολές απόλυσης στους εργαζομένους της Λαϊκής, τους οποίους έσπευσε να καθησυχάσει.

    http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=265692
    21/3/13

    ReplyDelete
  9. Bruxelles et Moscou enterrent la hache de guerre

    Pierre Avril(lefigaro.fr)

    La rencontre ne figurait pas au programme de la visite du président de la commission européenne qui, officiellement, est exclusivement consacrée aux relations bilatérales russo-européennes. Mais José Manuel Barroso a finalement rencontré Vladimir Poutine, jeudi soir à Moscou, signe, selon les Kremlinologues qu’un accord tacite vient d‘être trouvé entre les deux partenaires sur la gestion de la crise chypriote. «On a voulu effacer l’impression que nous n’avions pas discuté avec les Russes lors de l’élaboration du plan de sauvetage » a indiqué une source européenne, tout en se félicitant que le « ton ait changé » entre les deux partenaires.

    Conformément aux souhaits exprimés par la chancelière allemande, Angela Merkel, la Russie ne devrait intervenir financièrement, le cas échéant, qu’en second rang dans l’aide au gouvernement insulaire. « L’Europe a déjà connu ce genre de problèmes et elle les a surmontés » avait rappelé le matin, le président de l’exécutif européenne lors d’une conférence consacrée au partenariat russo-européen : sous-entendu, seule. Un peu plus tôt, dans la matinée, le chef du gouvernement russe, Dmitri Medvedev expliquait devant des journalistes européens, que la crise chypriote devait se régler « par les citoyens du pays, l’Union européenne, et en troisième lieu par les pays tiers qui y ont leurs intérêts (la Russie, NDLR) ».

    Certes, Medvedev a également qualifié de « totalement stupides », l’introduction d’une taxe sur les dépôts bancaires, mais qu’importe: cette déclaration, ainsi que la sortie de Vladimir Poutine, lundi 18 mars (« mesures dangereuses et non professionnelles »), seraient, selon plusieurs sources, uniquement destinées à usage interne : pour montrer à la population du pays que l’Etat russe est bien plus éclairée que les gouvernements européens, et que chez les Vingt-Sept, comme le montre presque chaque soir la télévision d’Etat, c’est la « chienlit ». Bruxelles ne devrait pas, outre mesure, offusquer de ces propos.

    http://www.lefigaro.fr/conjoncture/2013/03/19/20002-20130319LIVWWW00277-en-direct-suivez.php
    21/3/13

    ReplyDelete
  10. Τρισχειρότερα και από την απόφαση του Eurogroup....

    Οι καταθέτες της Λαϊκής τράπεζας της Κύπρου, ζουν τις τελευταίες ώρες ένα ανεκδιήγητο δράμα.

    Αντικρουόμενες διαρροές ειδήσεων περί κλεισίματος της Λαϊκής τράπεζας, έχουν δημιουργήσει ένα άνευ προηγουμένου πανικό τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.

    Οι φήμες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί του τρόπου «αναδιάρθρωσης» της «Λαϊκής», ομιλούν για μεταφορά στην υπό δημιουργία good bank οι καταθέσεις των πελατών έως 100.000 ευρώ και στην bad bank οι καταθέσεις των πελατών πάνω από 100.000 τις οποίες θα μπορέσουν να …διεκδικήσουν εφόσον και όταν εκκαθαρισθεί η bad bank!

    Ελπίζω και εύχομαι να μην υπάρχει ίχνος αλήθειας σ’ αυτές τις πληροφορίες γιατί αν παρ’ ελπίδα επιβεβαιωθούν, τότε αυτό δεν θα είναι μια εγκληματική γκαγκστερικού τύπου απόφαση αλλά η ταφόπλακα όχι μόνο της Κύπρου αλλά και όλης της Ευρωζώνης.

    Είναι εντελώς παράλογο, όταν η Βουλή της Κύπρου ομόφωνα πριν δυο μέρες, απέρριψε τη φορολόγηση με 9,9% των καταθέσεων, να κληθεί τώρα να δημεύσει ουσιαστικά, όλες τις καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ, δίνοντας μάλιστα «διαβεβαιώσεις» πως όταν εκκαθαρισθεί η τράπεζα (τουλάχιστον σε 5 χρόνια) οι δικαιούχοι θα μπορούν να διεκδικήσουν το 80-90% των χρημάτων τους!

    Κάτι τέτοιο αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοτυπία κι ελπίζουμε να μην διανοηθούν να την αποφασίσουν.

    Ακόμα και στην περίπτωση που η Κυπριακή κυβέρνηση λειτουργεί με το πιστόλι στον κρόταφο, δεν μπορεί επ’ ουδενί να αποφασίσει κάτι χειρότερο κι από αυτή ακόμα την απόφαση του Eurogoup.

    Αν δε είναι έμπνευση της Κυπριακής τρόικας και των αφεντικών τους, τότε φοβούμαι, πως στον στόχαστρο των ισχυρών της Ευρωζώνης, δεν είναι μόνο η Κύπρος αλλά γενικότερα ο ευρωπαϊκός Νότος, οι δε εξελίξεις σε τέτοια περίπτωση θα είναι ραγδαίες και κατεδαφιστικές.

    http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/?aid=265713
    21/3/13

    ReplyDelete
  11. Σε 1 ώρα λογαριασμοί-εξπρές στη Λετονία....οι κατηγορίες για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος βαραίνουν μόνο την Κύπρο και όχι τη Λετονία η οποία βρίσκεται στη σφαίρα επιρροής της Γερμανίας......

    Η Λετονία εδώ και καιρό αποτελεί το αντίπαλο δέος της Κύπρου όσον αφορά στον τραπεζικό τομέα και τις υπηρεσίες. Η μόνη διαφορά είναι ότι η Λετονία η οποία είναι επίσης μέλος της Ε.Ε. επιτρέπει τη δημιουργία λογαριασμού από ξένους καταθέτες με την απλή συμπλήρωση 6 εγγράφων, μέσα σε 1 ώρα!
    Ασφαλώς οι λετονικές εταιρίες έχουν ήδη αρχίσει να ρίχνουν τα δίχτυα τους στους πελάτες των κυπριακών εταιριών απ’ όπου πήραμε και τα αρχεία που εμφανίζονται στην πιο κάτω φωτογραφία. Επίσης τα έγγραφα αυτά συνοδεύονται από την πιο κάτω επιστολή που διευκρινίζει ότι μέσα σε 1 ώρα μπορούν να αποκτήσουν λειτουργήσιμο λογαριασμό στη χώρα τους. Ασφαλώς οι κατηγορίες για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος βαραίνουν μόνο την Κύπρο και όχι τη Λετονία η οποία βρίσκεται στη σφαίρα επιρροής της Γερμανίας.

    Dear Sirs,

    Hereby I would like to inform you that PrivatBank has opened branches in
    other countries of the world including EU and we can offer to your
    corporate customers the immediate account opening in Latrvian branch of
    PrivatBank.
    For opening of fully operating account and providing customers with account
    details in 1 hour the company needs to fill in both account sheet and banks
    forms (in attached files) and to send scan copies of these documents
    directly to AS PrivatBank, Latvia.
    If you have any questions arisen from this email please contact following
    bank officers:

    Irina Scorohodova - email - mailto:konstantin_glukhovskyi@privatbank.lv,
    Skype - RI270584GKJ.
    Knstantin Gluhovskyi - email - mailto:konstantin_glukhovskyi@privatbank.lv,
    Skype - RI270584GKJ.
    Julia Kocneva - email - mailto:julija_kocneva@privatbank.lv, Skype-
    RI161278KJP.

    http://www.sigmalive.com/news/local/36378
    21/3/13

    ReplyDelete
  12. 22:01
    Το Eurogroup έτοιμο να συζητήσει μια νέα πρόταση....Ζητείται σεβασμός του πλαισίου της αρχικής συμφωνίας.....

    Το Eurogroup είναι έτοιμο να συζητήσει με τις κυπριακές αρχές ένα σχέδιο νέας πρότασης και αναμένει από τις αρχές της Κύπρου να το υποβάλουν το ταχύτερο δυνατό, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξεδόθη μετά το πέρας της έκτακτης τηλεδιάσκεψης.

    Στη συνέχεια, με βάση την ανάλυση της Τρόικας, το Eurogroup είναι έτοιμο να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το πρόγραμμα προσαρμογής, με παράλληλο σεβασμό των παραμέτρων που ορίζονται στην προηγούμενη απόφαση του Eurogroup.

    Μετά την ολοκλήρωση αυτών των διαπραγματεύσεων, οι κυπριακές αρχές θα πρέπει να αρχίσουν να νομοθετούν τα στοιχεία της συμφωνίας. Τέλος το Eurogroup επιβεβαιώνει τη σημασία της πλήρους εγγύησης των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης δηλώνουν ότι εξακολουθούν να είναι έτοιμα να βοηθήσουν τον κυπριακό λαό στις μεταρρυθμιστικές του προσπάθειες και είναι έτοιμα να διασφαλίσουν τη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της.

    http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=127179
    21/3/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin