Sunday, February 3, 2013

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με τους ισχυρισμούς του τουρκικού Τύπου περί εκπαίδευσης τρομοκρατών στην Ελλάδα και την απάντηση Τούρκου Πρωθυπουργού σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με τους ισχυρισμούς του τουρκικού Τύπου περί εκπαίδευσης τρομοκρατών στην Ελλάδα και την απάντηση Τούρκου Πρωθυπουργού σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

«Ουδεμία αναφορά υπήρξε στο θέμα αυτό, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον ομόλογο του, Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Τ. Ερντογάν. Δεν κρύβουμε την έκπληξη μας.

Εάν τούτο είχε συμβεί, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα είχε δώσει τη δέουσα απάντηση.



Ωστόσο, για μία ακόμα φορά, κατά τρόπο κατηγορηματικό, απορρίπτουμε και διαψεύδουμε τους ισχυρισμούς αυτούς, που τον τελευταίο καιρό, κατά τρόπο ατεκμηρίωτο, αυθαίρετο και ύποπτο επανεμφανίζονται σε κάποιες τουρκικές εφημερίδες.

Στην Ελλάδα δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν στρατόπεδα τρομοκρατών, ούτε κέντρα εκπαίδευσής τους. Η Ελλάδα έχει υπάρξει θύμα της τρομοκρατίας και έχει ταχθεί στην πρώτη γραμμή του διεθνούς αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Η τουρκική πλευρά το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, μέσω των επισήμων διαύλων. Οι ισχυρισμοί αυτοί, όσο και εάν δεν πείθουν, δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη και υπονομεύουν τις σχέσεις των δύο χωρών.

Όσο για την τελευταία αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση, είμαστε από τους πρώτους που την καταδικάσαμε, εκφράζοντας τη συμπαράσταση μας τόσο στην αμερικανική, όσο και στην τουρκική κυβέρνηση».

Ελληνικό ΥΠΕΞ
3/2/13

2 comments :

  1. Φάκελο για τα DHKP-C θα δώσει ο Ερντογάν στο Σαμαρά.......

    Με τίτλο «Θα δοθεί στην Αθήνα φάκελος του DHKP-C» η εφημερίδα Ακσιάμ γράφει ότι στο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου που θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα στις 5 Μαρτίου, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, παράλληλα με το θέμα «του τεμένους στην Αθήνα», θα τεθεί επί τάπητος και το θέμα της «τρομοκρατίας και του DHKP-C».

    Ο Τούρκος Πρωθυπουργός θα διαβιβάσει στον Έλληνα ομόλογό του φάκελο που ετοιμάστηκε από την ΜΙΤ για τις διασυνδέσεις του DHKP-C στην Ελλάδα και θα ζητήσει να μην επιδεικνύεται κατανόηση στις δραστηριότητες της τρομοκρατικής οργάνωσης. Στο φάκελο που ετοίμασε η MIT, αναφέρεται στο δημοσίευμα, υπάρχουν διαπιστώσεις αναφορικά με την σχέση του DHKP-C με τα στρατόπεδα στο Λαύριο, την Κινέττα και στον Ωρωπό-Δήλεσι. Στην συνάντηση που θα γίνει θα διατυπωθεί και το αίτημα να γίνει κάποιο βήμα σε σχέση με τα μέλη του DHKP-C που βρίσκονται στην Ελλάδα και ζητείται η έκδοσή τους.

    Προστίθεται επίσης ότι κατά το κοινό Υπουργικό Συμβούλιο των δύο χωρών, η Τουρκία θα φέρει στην ημερήσια διάταξη το θέμα των μειονοτήτων. Θα επιστήσει την προσοχή στο ότι οι Έλληνες στην Τουρκία και οι «Τούρκοι» της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα αποτελούν ένα σημαντικό σύνδεσμο και θα τονιστεί ότι η Τουρκία περιμένει από την Ελλάδα παρόμοια βήματα με αυτά που έπραξε η ίδια. Στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθεί και το θέμα του τεμένους στην Αθήνα.
    http://www.sigmalive.com/news/greece/30043

    ReplyDelete
  2. Μαριλένα Κοππά για δήθεν ύπαρξη στρατοπέδων εκπαίδευσης τρομοκρατών στην Ελλάδα.....

    Τις αθεμελίωτες κατηγορίες για δήθεν ύπαρξη στρατοπέδων εκπαίδευσης τρομοκρατών στην Ελλάδα αντέκρουσε με ερώτηση/παρέμβαση της, η αντιπρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, Μαριλένα Κοππά, στον Τούρκο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς, κατά τη διάρκεια της 71ης συνεδρίασης της εν λόγω Επιτροπής που λαμβάνει χώρα στην Άγκυρα

    Με ψεύδη πως και ελληνικές εφημερίδες αναφέρονται στην ύπαρξη στρατοπέδων του PKK στην Ελλάδα, απάντησε ο υπουργός Μπαγίς.

    Προσπαθώντας να δικαιολογήσει στην εσωτερική κοινή γνώμη τον διάλογο με τον αρχηγό του PKK, Αμπντουλάχ Οτζαλάν, ο Τούρκος Υπουργός επιχείρησε να στρ έψει τη συζήτηση στη σχέση του PKK με χώρες κράτη μέλη της Ένωσης.

    Ισχυρίστηκε ότι η λειτουργία των στρατοπέδων στην Ελλάδα είχε επιβεβαιωθεί στο παρελθόν και δήλωσε ότι τα σχετικά με τη σημερινή κατάσταση θα τα συζητήσουν με τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Αβραμόπουλο, και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Σαμαρά.

    Ο Τούρκος υπουργός άφησε επίσης υπονοούμενα υπενθυμίζοντας ότι ο ηγέτης του PKK, Αμπντουλάχ Οτζαλάν, συνελήφθηκε μετά την παραμονή του στην Ελληνική Πρεσβεία στην Κένυα.

    Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης της Μαριλένας Κοππά:

    “Η χρονική στιγμή της 71ης Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατι έχουμε 3 νέα στοιχεία:

    - τις διαπραγματεύσεις με τον Οτσαλάν για την επίλυση του Κουρδικού,

    - την προοπτική ανοίγματος του διαπραγματευτικου κεφαλαίου 22 για την περιφερειακή πολιτική και τον συντονισμό των διαθρωτικών ταμείων, μετά την άρση του γαλλικού βέτο σε σχέση με αυτό,

    -την δραματική επιδείνωση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,

    Στον τομέα της ελευθερίας έκφρασης, η Τουρκία παραμένει μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο.

    Γενικά παρατηρείται μια προσπάθεια θεσμικών βελτιώσεων η όποια όμως δεν αντανακλάται σε ουσιαστική προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Η ερώτηση μου αφορά τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία:

    Τον τελευταίο καιρό εμφανίστηκαν πολλά δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο που αφορούν δηλώσεις του κ. Ερντογάν για ύπαρξη στρατοπέδων εκπαίδευσης τρομοκρατών στην Ελλάδα. Η χώρα μου αρνείται κατηγορηματικά την ύπαρξη τους. Με ποιά βάση εκτοξεύονται αυτές οι κατηγορίες ενάντια ενός κράτους μέλους της ΕΕ;

    http://euractiv.gr/marilena-koppa-gia-dithen-yparksi-stratopedon-ekpaideysis-tromokraton-stin-ellada

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin