Sunday, February 3, 2013

Ρώσοι στρατιωτικοί επιθεωρητές θα πετάξουν πάνω από την Ελλάδα

Ρώσοι στρατιωτικοί επιθεωρητές στα πλαίσια της Διεθνούς Συνθήκης Ανοικτών Ουρανών θα πραγματοποιήσουν πτήση παρατήρησης με αεροπλάνο An-30B πάνω από την επικράτεια της Ελλάδας.

Αυτές οι πτήσεις παρατήρησης πραγματοποιούνται με σκοπό την προώθηση μεγαλύτερης διαφάνειας στις στρατιωτικές δραστηριότητες των χωρών-μελών της Συνθήκης, καθώς και την ενίσχυση της ασφάλειας μέσω μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.


Η Υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Άμυνας ανέφερε ότι αυτή είναι η πρώτη μέσα στο 2013 πτήση παρατήρησης, που πραγματοποιείται από τη Ρωσία πάνω από την επικράτεια κρατών-μελών της Συνθήκης.
3/2/13

1 comment :

  1. Πάνω από την Ισπανία πετά το ρωσικό Antonov An-30B από 10 έως 16 Μαρτίου, στο πλαίσιο της Συνθήκης Ανοικτοί Ουρανοί....

    Πτήση παρατήρησης ξεκίνησαν από χθες ρώσοι στρατιωτικοί, στον εναέριο χώρο της Ισπανίας, στο πλαίσιο της διεθνούς Συνθήκης Ανοιχτοί Ουρανοί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

    Η ομάδα των ρώσων εμπειρογνωμόνων θα πραγματοποιήσει την πτήση επιθεώρησης από τις 10 έως 16 Μαρτίου, με αεροσκάφος Antonov An-30B, που θα απογειωθεί από την ισπανική αεροπορική βάση Χετάφε, καλύπτοντας συνολική απόσταση 1.800 χιλιομέτρων (1.118 μίλια).

    Όπως ορίζεται από τη διεθνή Συνθήκη Ανοικτών Ουρανών, κατά τη διάρκεια της πτήσης, τον εξοπλισμό επιτήρησης επί του αεροσκάφους θα χειρίζονται ρώσοι και ισπανοί ειδικοί.
    Αυτή θα είναι η τρίτη πτήση παρατήρησης της Ρωσίας για φέτος στο πλαίσιο της συνθήκης, ενώ τον προηγούμενο μήνα, ομάδα ρώσων στρατιωτικών επιθεωρητών πραγματοποίησαν ανάλογες πτήσεις επιτήρησης στην Ιταλία και την Ελλάδα.

    http://rbth.gr/news/2013/03/11/to_rosiko_antonov_an-30b_peta_apo_10_eo_16_martioy_ston_enaerio_xoro_ti_20677.html
    11/3/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin