Sunday, December 16, 2012

Αποσύρεται η Τουρκία από την Eurovision! Δε θεωρεί δίκαιη τη βαθμολογία!

Αποσύρεται από το διαγωνισμό της Eurovision η Τουρκία. Το κρατικό κανάλι της χώρας (ΤΡΤ) ανακοίνωσε ότι δε θα λάβει μέρος στον 58ο διαγωνισμό της Eurovision, επειδή δε θεωρεί ότι είναι δίκαιη η διαδικασία της βαθμολογίας. Σύμφωνα με το γενικό διευθυντή της επίσημης δημόσιας τηλεόρασης, το κανάλι σε μια σύσκεψη που είχε μεταξύ των παραγόνταν του, αποφάσισε αποχή από τη φετινή Eurovision  που θα λάβει χώρα τον επόμενο Μάϊο στο Μάλμο της Σουηδίας. Οι φήμες ήθελαν το TRT να έχει έρθει σε διαπραγματεύσεις για την εκπροσώπηση της χώρας με τη γνωστή ποπ τραγουδίστρια Aynur Aydi.

 
Η Τουρκία έκανε το ντεμπούτο της στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 1975. Για πρώτη φορά μπήκε στη δεκάδα το 1987 καταλαμβάνοντας την 9η θέση, ενώ η αμέσως καλύτερη της ήταν το 1997, όταν η χώρα πήρε την 3η θέση και μπήκε για πρώτη φορά στη 5αδα. Το σκηνικό για την Τουρκία άλλαξε το 2003 όταν κατά τη 48η διοργάνωση του διαγωνισμού τραγουδιού που διεξήχθη στις 24 Μαΐου στη Ρίγα της Λεττονίας! Μετά από μία βαθμολογία θρίλερ, όπου τρεις χώρες διεκδίκησαν με ίδιες πιθανότητες τη νίκη ως την τελευταία στιγμή, η Τουρκία έφτασε στην πρώτη και μοναδική ως τώρα νίκη της με τη Sertab Erener και το τραγούδι Everyway that I can (Με όποιον τρόπο μπορώ) με 167 βαθμούς!
Το 2012, η Τουρκία έστειλε στο Μπακού τον Can Bonomo με το Love me back και κατέλαβε την 7η θέση στον τελικό με 112 βαθμούς.
Μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική ανακοίνωση εδώ.
.agelioforos.gr
16/12/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin