Sunday, December 16, 2012

Με διακοπή του ρεύματος απειλεί η El Sen στα κατεχόμενα

Την απόφαση να διακόψει την παροχή ρεύματος σε όσα «κυβερνητικά» τμήματα, «διευθύνσεις», 
«υπουργεία», αλλά και  δημαρχεία» και ιδιώτες, χρωστούν μεγάλα ποσά, στην «αρχή ηλεκτρισμού» (Kib tek) στα κατεχόμενα, πήρε η συντεχνία των εργαζομένων σε αυτή El Sen.
Με τίτλο «Δεν έχει ρεύμα σε όσους δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το χρέος τους» η εφημερίδα γράφει ότι σε αυτό το πλαίσιο η El Sen θα κόψει την Δευτέρα το ρεύμα στο «υπουργείο δημοσιονομικών».
Πρόκειται για εκδήλωση διαμαρτυρίας, όπως αναφέρεται, που αρχίζει αύριο Δευτέρα και αφορά όσους γενικά χρωστούν μεγάλα ποσά στην «αρχή». Σε σχετική ανακοίνωση της συντεχνίας αναφέρεται ότι το πρωτόκολλο που η «κυβέρνηση» του κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) υπέγραψε με την Άγκυρα περικλείει την οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική ζωή του τόπου και αποτελεί δέσμευση που ανέλαβε μετά από εντολή του κυβερνώντος ΑΚΡ στην Τουρκία.
Ο πρόεδρος της El Sen, Τσαγλαγιάν Τζεσουρέρ σε γραπτή του δήλωση σημειώνει ότι η «αρχή ηλεκτρισμού», οι τηλεπικοινωνίες, τα λιμάνια και τα συνεργατικά ιδρύματα σε χωριά θα ιδιωτικοποιηθούν σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Επικρίνει δε την δήλωση του «υπουργού ενέργειας και οικονομίας», Σουνάτ Ατούν ότι το «κράτος» δεν μπορεί να αναλάβει το ρίσκο της είσπραξης των οφειλόμενων στην Kib tek. Η δήλωση Ατούν ήρθε μετά από ένα περιστατικό ιδιωτικής εταιρείας αφαλάτωσης (διύλισης νερού) στην κατεχόμενη Καρπασία, η οποία χρωστούσε μεγάλο ποσό στην «αρχή ηλεκτρισμού» που προχώρησε στη διακοπή του ρεύματος παρά τις πιέσεις που δέχθηκε για να μην το πράξει. Η εν λόγω εταιρεία χρωστούσε 3, 6 εκ. Τουρκικές Λίρες (1,56 εκ ευρώ). Με απόφαση του «υπουργού γεωργίας», δόθηκε εντολή να δοθεί νερό σε έναν άλλο ηλεκτρικό σταθμό ώστε να δοθεί ρεύμα σε αυτή την εταιρεία.
Ο Τζεσουρέρ σημειώνει ότι το «κράτος» χρωστά γενικά στην «αρχή» 70 εκ ΤΛ (30,43 εκ ευρώ), η τηλεόραση του Μπαϊράκ 19 εκ ΤΛ (8,26 εκ ευρώ), η «διεύθυνση θρησκευτικών υποθέσεων» 6 εκ ΤΛ (2,60 εκ ευρώ), σύνολο, τονίζει, 114 εκ ΤΛ (περίπου 50 εκ ευρώ). Όπως είπαμε και πριν, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με κάθε μέσον, πρόσθεσε, λέγοντας ότι λαμβάνοντας υπόψη και τις προτάσεις που ήρθαν από την κοινωνία αποφάσισαν να προχωρήσουν στο προαναφερόμενο μέτρο.
Αναφερόμενος στο θέμα χθες ο «υπουργός» Σουνάτ Ατούν δήλωσε, σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν, ότι η απόφαση για ιδιωτικοποίηση της «αρχής ηλεκτρισμού» δεν ήταν εύκολη απόφαση για τον ίδιο, σημειώνοντας ωστόσο ότι παρόμοια παραδείγματα υπάρχουν σε άλλες χώρες. Πρόσθεσε δε ότι τα οφέλη των 140 – 145.000 συνδρομητών δεν είναι καθήκον του «κράτους» να τα αναλάβει και εάν αυτό το κάνει μια ιδιωτική εταιρεία η Kib tek θα πρέπει να δώσει αυτή τη δουλειά σε δημοπρασία. Μέχρι το τέλος του μήνα είπε, όσοι δεν πληρώσουν τους λογαριασμούς τους είναι υπόλογοι στον εαυτό τους.
Σύμφωνα με την Κίπρις, στην ενέργεια αυτή της El Sen στήριξη προσφέρουν και άλλες τ/κ συντεχνίες, όπως η Kamu Sen των «δημοσίων υπαλλήλων» και η Tip Is των γιατρών.
.onlycy.com
16/12/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin