Thursday, November 15, 2012

Η Κυπριακή Δημοκρατία «συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στα τετελεσμένα της τουρκικής κατοχής», δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει με συνέπεια και σταθερότητα τον αγώνα ενάντια στα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής, για την απελευθέρωση και την επανένωση της Κύπρου, τονίζει σε γραπτή δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.
Στη δήλωση, με αφορμή την συμπλήρωση 29 χρόνων της ανακήρυξης του ψευδοκράτους στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ο Στεφάνου αναφέρει επίσης ότι η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει με αποφασιστικότητα και διεκδικητικότητα να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Ο κ. Στεφάνου επισημαίνει ότι οι συνομιλίες έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, λόγω της αποχώρησης του κ. Έρογλου από τις διαπραγματεύσεις και υπογραμμίζει ότι πίσω από την τακτική αυτή «κρύβεται η φιλοσοφία της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας για μονιμοποίηση και νομιμοποίηση της διχοτόμησης με τη δημιουργία δύο χωριστών κρατών στην Κύπρο». Η ίδια αυτή φιλοσοφία επιβεβαιώνεται —προσθέτει— και από τις απειλές της Τουρκίας εναντίον της άσκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της χώρας μας.
Η τουρκική αδιαλλαξία, υποδεικνύει ο Κύπριος εκπρόσωπος, «δεν θα πρέπει να μας οδηγήσει σε επιλογές που σε τελική ανάλυση διευκολύνουν την Τουρκία και την τουρκοκυπριακή ηγεσία να απαλλαγούν από τη συμφωνημένη βάση και τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού και να προωθήσουν το διχοτομικό στόχο για δύο κράτη στην Κύπρο».
.agelioforos gr
15/11/12 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin