Thursday, November 15, 2012

Εκτός προδιαγραφών ΕΕ η διαχείριση της μετανάστευσης από την Τουρκία, επισημαίνει ο Φούλε

Η Τουρκία συνεχίζει να στερείται ολοκληρωμένου φυσικού, θεσμικού και νομικού πλαισίου καθώς και ικανότητας να εφαρμόσει ένα συνολικό σύστημα διαχείρισης των θεμάτων μετανάστευσης, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΕΕ, τονίζει σε απάντησή του στον Ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Παπανικολάου, ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε.
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζήτησε την τοποθέτηση της Επιτροπής σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Ε. Μπαγίς, ο οποίος δήλωσε πως κακώς η Ελλάδα διαμαρτύρεται στην Άγκυρα για το θέμα της λαθρομετανάστευσης, διότι θα πρέπει να απευθυνθεί στην ΕΕ και να ζητήσει να καταργηθεί το καθεστώς της βίζας που ισχύει για την Τουρκία, ώστε οι πολίτες της να ταξιδεύουν ελεύθερα στην Ευρώπη.

Ο Επίτροπος επιβεβαιώνοντας πως η Τουρκία έχει εγείρει σχετικό ζήτημα στις μεταξύ τους συνομιλίες, αποσυνέδεσε σαφώς τα δύο θέματα και υπογράμμισε πως η γειτονική χώρα συνεχίζει να στερείται ολοκληρωμένου πλαισίου για ζητήματα διαχείρισης παράνομων μεταναστευτικών ροών. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τον μηχανισμό προενταξιακής βοήθειας και τη συνιστώσα που αφορά στη βοήθεια για τη μεταβατική περίοδο και τη θεσμική ανάπτυξη, η ΕΕ διέθεσε 440 εκατ. ευρώ (το 17% του συνολικού κονδυλίου για την Τουρκία) για την περίοδο 2011-2013 για σχέδια στον τομέα της δικαιοσύνης, των εσωτερικών υποθέσεων και των θεμελιωδών δικαιωμάτων.
Μάλιστα, απαντώντας σχετικά στο ερώτημα του Έλληνα Ευρωβουλευτή, ο κ. Φούλε τόνισε πως ο τομέας αυτός συνεχίζει να αποτελεί προτεραιότητα για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας βάσει του μηχανισμού προενταξιακής βοήθειας.
.onlycy.com
15/11/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin