Sunday, September 30, 2012

Θετικές οι ενδείξεις από τη γεώτρηση στην κατεχόμενη Συγκρασή, λένε οι κατοχικές αρχές

Θετικές είναι οι ενδείξεις μέχρι στιγμής από τη διερευνητική γεώτρηση που διενεργείται από το κατοχικό καθεστώς στην κατεχόμενη περιοχή Συγκρασή, δήλωσε ο λεγόμενος υπουργός οικονομίας και ενέργειας Σουνάτ Ατούν.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα ο κ. Ατούν μαζί με τον διευθυντή του γραφείου κατεχομένων της «Τουρκικής Εταιρείας Πετρελαίου Ανατολικής Μεσογείου» (ΤΡΑΟ) Αχμέτ Καπτούγ, μιλούσαν κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης για το θέμα.

Υπενθυμίζοντας ότι η γεώτρηση άρχισε στις 24 Απριλίου, ο κ. Ατούν είπε ότι ως τις 24 Σεπτεμβρίου είχε προχωρήσει σε βάθος 4.125 μέτρων.
Τα αποτελέσματα, πρόσθεσε, είναι θετικά και ανταποκρίνονται στις προσδοκίες.
Σημαντική εξέλιξη, σύμφωνα με τον λεγόμενο υπουργό, είναι το γεγονός ότι φαίνεται πως ο βράχος επιτρέπει το σχηματισμό πετρελαίου.
Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν στη Συγκρασή είναι νέα για την Κύπρο και πολύ σημαντικά, κυρίως όσον αφορά την προοπτική που υπάρχει για την εξεύρεση υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή, συμπλήρωσε.
Ανέφερε επίσης ότι η ΤΡΑΟ θα αποστείλει ομάδα συλλογής πληροφοριών στα κατεχόμενα τον Οκτώβριο στα πλαίσια της αδειοδότησης για γεωτρήσεις στην κατεχόμενη περιοχή Μόρφου.
Παράλληλα, ομάδα σεισμολόγων θα επισκεφθεί τα κατεχόμενα το Δεκέμβριο για να διενεργήσουν σεισμολογικές έρευνες στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και τη Μόρφου.
Η κατάλληλη περιοχή για γεώτρηση στη Μόρφου θα αποφασιστεί στο τέλος του 2013, ανέφερε.
Από την πλευρά του ο κ. Καρτούγ κάλεσε το κοινό να μην λαμβάνει υπόψη άλλα δημοσιεύματα, παρά μόνο τις επίσημες δηλώσεις που γίνονται για το θέμα.
Η γεώτρηση στο Τουρκγιουρντού – 1/ Συγκρασή έχει ολοκληρωθεί είπε.
http://www.onlycy.com/232157
29/9/12
--

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin