Sunday, September 30, 2012

«Κουρασμένο» το μοντέλο ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού

Τις περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας ανέδειξαν οι ομιλητές της ενότητας για τον τουρισμό στη διάρκεια οικονομικού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, όπου το παρόν έδωσε και ο νέος γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος.

Στην ομιλία του ο νέος γενικός γραμματέας επεσήμανε ότι το υπάρχον μοντέλο ανάπτυξης του τουρισμού είναι κουρασμένο, συμπορευόμενος έτσι με τους φορείς του τομέα, οι οποίοι επισημαίνουν ότι το μοντέλο "ήλιος και θάλασσα" θα πρέπει να εμπλουτιστεί.

Αναφερόμενος στην κατεύθυνση της ορθολογικής ανάπτυξης του τουρισμού, αφού στηλίτευσε το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ μετράει το πολύ 14 μήνες θητείας, στάθηκε υπέρμαχος της θεσμικής μονιμότητας του γενικού γραμματέα για να μπορεί να υπάρχει συνέχεια στο έργο της τουριστικής πολιτικής. Φιλοδοξώ να είμαι ο τελευταίος γραμματέας που θα είναι μετακλητός, δήλωσε χαρακτηριστικά ο νέος γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ.Καραχάλιος.

Στις άμεσες προτεραιότητες του ΕΟΤ το επόμενο διάστημα, όπως είπε ο κ. Καραχάλιος είναι η υλοποίηση μελέτης στις αγορές του εξωτερικού, που μέχρι τώρα, όπως είπε, δεν έχει γίνει.

Στον άξονα της τουριστικής ανάπτυξης ο κ. Καραχάλιος επισήμανε ότι θα πρέπει δοθεί έμφαση και στις υπάρχουσες ελληνικές επιχειρήσεις που ήδη δραστηριοποιούνται και όχι μόνο στο πως θα προσελκύσουμε νέες επενδύσεις.

Στην παρέμβαση του ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης αφού στάθηκε στην συνεισφορά της τουριστικής βιομηχανίας στα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας επεσήμανε ότι το μοντέλο "Ήλιος και Θάλασσα" πρέπει να εμπλουτιστεί οπωσδήποτε με τον πολιτισμό, που τόσο έχει παραμεληθεί. "Το μοντέλο που χρησιμοποιείται είναι αναχρονιστικό. Πρέπει να ξεκινήσει εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη του πολιτισμού με τη συνδρομή των ιδιωτών", δήλωσε ο κ. Τσακίρης.

Απευθυνόμενος στην αρμόδια πολιτική ηγεσία σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν το μουσείο της Μπαρτσελονας στην Ισπανία να έχει 300.000 εισιτήρια περισσότερα από το μουσείο της Ακρόπολης. Αυτό όπως είπε συμβαίνει γιατί το κράτος δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Είτε γιατί δεν έχει τα κατάλληλα ωράρια για τους αρχαιολογικούς χώρους είτε γιατί δεν προσφέρει την ευελιξία στον τουρίστα να κλείσει εισιτήρια μέσω του Διαδικτύου κλπ.

Στην παρέμβαση του τέλος, ο Γιώργος Βερνίκος γενικός γραμματέας του ΣΕΤΕ, υπογράμμισε ότι το 2013 είναι εφικτός ο στόχος των 17,5 εκατομμύρια τουριστών κάνοντας λόγο για τη χάραξη στρατηγικής σε όλα τα επίπεδα (αερομεταφορές, θαλάσσιες μεταφορές, στρατηγική τουρισμού κλπ). Κλειδί για την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου, όπως την παρουσίασε ο κ. Βερνίκος είναι η ποιότητα σε όλες τις εκφάνσεις της τουριστικής δραστηριότητας.  

http://www.express.gr/news/finance/644930oz_20120930644930.php3
30/9/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin