Saturday, September 8, 2012

Νέες κυρώσεις προετοιμάζουν οι “27″ κατά της Τεχεράνης

Σαφές μήνυμα στο Ιράν ότι πρέπει να συνεργαστεί με την ΕΕ για το πυρηνικό του πρόγραμμα έστειλαν από την Κύπρο οι ΥΠΕΞ των “27″ σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση του διήμερου άτυπου συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών στην Πάφο, στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας. Μίλησαν ακόμη για νέες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης.
Οπως μεταδίδουν το ΑΠΕ και το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γκίντο Βεστερβέλλε είπε ότι η ΕΕ δεν μπορεί να δεχτεί τη θέση ότι το Ιράν προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, όπως έκανε μέχρι τώρα, “και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα προετοιμάσουμε νέες κυρώσεις, έτσι ώστε να μπορείτε να τις εφαρμόσετε γρήγορα”.

“Είμαστε πραγματικά σε μια λογική της συναίνεσης για το θέμα αυτό εντός της ΕΕ”, επιβεβαίωσε ο Βέλγος ΥΠΕΞ Ντιντιέ Ρέιντερς.
Πρόσθεσε ότι εάν δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη από την ιρανική πλευρά, “η νέα δέσμη των κυρώσεων της ΕΕ θα πρέπει να αποφασιστεί έως τα μέσα Οκτωβρίου”. Σημείωσε ακόμη ότι αν ο Ρώσος Υπουργός Σεργκέϊ Λαβρόφ “θέλει να αποφύγει τις κυρώσεις, θα ήταν καλύτερα να συμμετάσχει σε μια συναίνεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας”.
Οι κυρώσεις αυτές “πρέπει να επικεντρωθούν ιδιαίτερα στον οικονομικό, τον εμπορικό και τον πετρελαϊκό τομέα”, σημείωσε ο Γάλλος ομολογός του Λοράν Φαμπιούς.
“Θα προστεθούν σε ένα εκτεταμένο `οπλοστάσιο` τραπεζικών, εμπορικών και διεθνών κυρώσεων, που θα συμπληρωθεί από τις μονομερείς κυρώσεις που αποφασίστηκαν από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πιο σοβαρό είναι το εμπάργκο πετρελαίου από την ΕΕ και τις Ηνωμένες Πολιτείες που επίσημα τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο”, ανέφερε.
Ο Ιταλός ΥΠΕΞ Τζούλιο Τέρζι είπε ότι δεν πρόκειται για θέμα οικονομικών συμφερόντων, αλλά θέμα της ασφάλειας των πολιτών μας και της ασφάλειας σε όλη την Ευρώπη.
Your only favourite Cyprus Portal 
8/9/12
-

ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin