Monday, August 13, 2012

Καβάλα: Συνάντηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Θάσο για τον τουρισμό

Για το νόμο που υποχρεώνει πάλι τους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων να ασφαλίζονται στο ΤΕΒΕ, εφόσον τα καταλύματά τους έχουν περισσότερα από πέντε δωμάτια και τη σχετική επερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενημέρωσε μέλη της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  στη Σκάλα Ποταμιάς Θάσου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μιχάλης Κριτσωτάκης, υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου για τον Τουρισμό. Ο βουλευτής επίσης ενημερώθηκε από την Ομοσπονδία για τα προβλήματα του κλάδου και για ζητήματα που αφορούν τον τοπικό τουρισμό.

Στο μεταξύ, ως τη χειρότερη χρονιά τουριστικά, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων, Ηλίας Γκλαβάς, τη φετινή υποστηρίζοντας ότι η κίνηση των επισκεπτών στο νησί ήταν εξαιρετικά περιορισμένη. Η χρονική διάρκεια παραμονής των Ελλήνων τουριστών έχει περιοριστεί σε διήμερα έως πενθήμερα, ενώ η κατάσταση βελτιώνεται κυρίως από τους Βαλκάνιους τουρίστες (Σέρβους, Σκοπιανούς, Βούλγαρους). Αύξηση δε παρατηρείται και τους τουρίστες από την Τουρκία και τη Ρωσία.
Ενόψει του Δεκαπενταύγουστου πάντως, η κίνηση προς το νησί της Θάσου έχει αυξηθεί, όπως γίνεται παραδοσιακά αυτή την περίοδο.
Σύνταξη: Ρένα Πανταζόγλου
13/8/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin