Monday, August 13, 2012

Άνοδος βάσεων σε 40 τμήματα πανεπιστημίων

Προς τις ελάχιστες σχολές που «ανοίγουν πόρτα» για το Δημόσιο στρέφει τους υποψηφίους η οικονομική κρίση. Όπως γράφει σήμερα το ΕΘΝΟΣ, ακόμα και πάνω από 1000 μόρια αναμένεται να ανέβει η βάση για τις αστυνομικές σχολές ενώ στα ύψη θα είναι οι βάσεις και στις στρατιωτικές σχολές.
Όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στο γεγονός ότι έχουν πολλαπλασιαστεί οι επιλογές των υποψηφίων σε σχολές που βρίσκονται κοντά στον τόπο κατοικίας τους, δεδομένου ότι οι οικογένειες αδυνατούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος για να σπουδάσουν τα παιδιά τους μακριά.

Αισθητή άνοδο θα πρέπει να περιμένουν και όσοι στοχεύουν στα παιδαγωγικά και στις νομικές σχολές.
Περισσότερα μόρια συγκριτικά με πέρσι, θα χρειασθούν και όσοι υποψήφιοι στοχεύουν σε τμήματα Φιλολογίας και Ψυχολογίας του 1ου επιστημονικού πεδίου.
Σύμφωνα επίσης με τις τελευταίες εκτιμήσεις, οι βάσεις στις νομικές σχολές θα ανέβουν έως και 350 μόρια, στα τμήματα φιλολογίας έως 200 μόρια, ενώ στις παιδαγωγικές σχολές η άνοδος μπορεί να ξεπεράσει και τα 300 μόρια.
Τα 19.000 μόρια αναμένεται να αγγίξει η βάση στη Νομική Αθήνας, ενώ η αντίστοιχη σχολή του Αριστοτελείου θα σκαρφαλώσει κοντά στα 18.750 μόρια.
Στα παιδαγωγικά τμήματα, η άνοδος αναμένεται μεγαλύτερη για τα πανεπιστήμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης και μικρότερη για τα περιφερειακά ιδρύματα.
Την ίδια στιγμή, άνοδος, έστω και οριακή παρά τις αρχικές αντίθετες εκτιμήσεις αναμένεται για κεντρικές ιατρικές σχολές και μικρή πτώση για περιφερειακές.
13/8/12
-------------------

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin