Monday, August 13, 2012

ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ: Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος

Η Βρετανία επιστρέφει στον… τόπο του εγκλήματος και μέσω του αθλητισμού, με συμμετοχή σε διαδηλώσεις στα Κατεχόμενα.

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει η παρουσία του Βρετανού αθλητή Τζόρνταν Ντάκετ στην περιοχή των Κατεχομένων και η συμμετοχή του σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων αθλητών.

Ο Ντάκετ, ένας από τους επτά Βρετανούς αθλητές οι οποίοι άναψαν την ολυμπιακή φλόγα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών στο Λονδίνο, βρίσκεται στην περιοχή από την περασμένη εβδομάδα και έλαβε μέρος στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη μη συμμετοχή Τουρκοκυπρίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας.


Οι Τουρκοκύπριοι κρατούσαν πανό που έγραφε «οι αθλητές μας αξίζουν αναγνώρισης» και πορεύτηκαν μέχρι το Λήδρα Πάλας, όπου επέδωσαν σε εκπρόσωπο της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ επιστολή προς τον γ.γ. του διεθνούς οργανισμού Μπαν Κι Μουν, με την οποία ζητούσαν να επιτραπεί σε Τουρκοκύπριους αθλητές να συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες και άλλες διεθνείς αθλητικές οργανώσεις.

Ο Ντάκετ δήλωσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα των Τουρκοκυπρίων αθλητών προσθέτοντας ότι ο αθλητισμός δεν θα έπρεπε να έχει σχέση με την πολιτική.

12/8/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin