Wednesday, August 22, 2012

Θεσσαλονίκη: "Λουκέτο" έβαλαν 1250 επιχειρήσεις το πρώτο 8μηνο του 2012

Χίλιες διακόσιες πενήντα επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης έβαλαν «λουκέτο» από την αρχή του έτους έως και τα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΒΕΘ). 
Οι ατομικές επιχειρήσεις φαίνεται πως είναι ο πιο "αδύναμος κρίκος", καθώς 998 απ' αυτές έπαυσαν τη λειτουργία τους στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα του 2012. 

Η εικόνα που παρουσιάζει η βιοτεχνική κοινότητα αποτελεί μία συνέχεια του 2011, οπότε κατά το αντίστοιχο διάστημα (1η Ιανουαρίου έως 22 Αυγούστου) διεγράφησαν από το μητρώο του ΒΕΘ 1269 επιχειρήσεις.  «Οι προβλέψεις για το μέλλον του βιοτεχνικού κόσμου της πόλης είναι δυσοίωνες.
Ο ιδιωτικός τομέας έχει στραγγίξει, δεν έχει άλλες αντοχές. Την τελευταία διετία ο επιχειρηματικός κόσμος δίνει έναν άνισο αγώνα ενάντια στην ύφεση, στην εξοντωτική φορολογία και στην έλλειψη ρευστότητας» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ Παναγιώτης Παπαδόπουλος,
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΒΕΘ, το παζλ της αρνητικής κατάστασης που επικρατεί συμπληρώνει το γεγονός ότι κατά την εξεταζόμενη περίοδο 465 επιχειρήσεις ενεγράφησαν στα μητρώα του ΒΕΘ, όταν ένα χρόνο πριν έναρξη έκαναν 522.

22/8/12

2 comments :

  1. Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών......«Καμπανάκι» για άλλα 61.000 λουκέτα στην αγορά.....

    Επίδομα ανεργίας θα δοθεί τελικά -και μάλιστα έπειτα από πολύμηνη καθυστέρηση- μόνο στους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.

    Αυτό, όπως σχολιάζει το Βιοτεχνικού Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ), "αποκλείει από τη λήψη έστω και του μικρού αυτού βοηθήματος των 360 ευρώ, χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, που αυτήν τη στιγμή αδυνατούν να εξασφαλίσουν στις οικογένειες τους τα προς το ζην".

    Το ΒΕΑ σημειώνει ακόμη ότι: επιπλέον, το επίδομα δεν μπορούν να λάβουν ούτε οι ασφαλιστικά ενήμεροι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, δηλαδή αυτοί που έχουν μεν οφειλές, αλλά τις έχουν ρυθμίσει και είναι συνεπείς στην καταβολή τους.

    "Υπ' αυτές τις συνθήκες, ζητάμε από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να αναθεωρήσει άμεσα τα κριτήρια λήψης του επιδόματος ανεργίας και να συμπεριλάβει τουλάχιστον τους άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, καθώς οι δικαιούχοι αυτήν τη στιγμή δεν θα ξεπεράσουν τις 5.000, όταν οι επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο από τις αρχές της κρίσης το 2011, σύμφωνα με στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ, ανέρχονται σε 90.000. Μάλιστα, οι προβλέψεις για το 2013 είναι εφιαλτικές, αφού αναμένεται να κλείσουν περισσότερες από 61.000 επιχειρήσεις.

    Είναι απαραίτητο να ληφθεί κοινωνική μέριμνα για τους χιλιάδες ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που, πριν την κρίση, μπορούσαν μέσω της απασχόλησής τους να καταβάλουν για σειρά ετών με συνέπεια τις ασφαλιστικές τους εισφορές" τονίζει το ΒΕΑ.

    http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=259963
    26/2/13

    ReplyDelete
  2. Στην αγορά έπεσε μόνο 1 δισ. ευρώ.....ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ....

    Mετ' εμποδίων γίνεται η αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών από υπουργεία και φορείς, παρότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) αποδεσμεύει τα απαραίτητα κονδύλια.

    Από τα τέλη Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα αποδεσμεύτηκαν από το ΓΛΚ 2,26 δισ. ευρώ, αλλά σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία στην αγορά έπεσε 1 δισ. ευρώ.

    Με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό και τον στόχο που έχει θέσει για τον Μάρτιο η κυβέρνηση, έως το τέλος του επόμενου μήνα η χρηματοδότηση θα αυξηθεί στα 3,7 δισ. ευρώ. Βέβαια επί του παρόντος αποτελεί ερωτηματικό πόσα εξ αυτών θα φτάσουν στην αγορά.

    Ειδικότερα, χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, παρουσίασε τα ακόλουθα στοιχεία για την εξέλιξη εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών:

    Από τον Δεκέμβριο του 2012 έως το τέλος Φεβρουαρίου το ΓΛΚ είχε εγκρίνει και χρηματοδοτήσει αιτήματα πληρωμών ύψους περίπου 2,3 δισ. ευρώ.

    Μέσω αυτών χορηγήθηκαν μεταξύ άλλων 4.457 εφάπαξ από το ΤΠΔΥ και 1.100 εφάπαξ από το ΤΑΥΤΕΚΩ.

    Σε διαδικασία αξιολόγησης βρίσκονται αιτήματα 1,4 δισ. ευρώ. Ετσι το σύνολο των αιτημάτων ανέρχεται σε 3,7 δισ. ευρώ.

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63790070
    1/3/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin