Monday, July 16, 2012

ΚΥΠΡΟΣ- Κυβέρνηση: «Τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο ενόσω η Τουρκία διατηρεί παράνομα χιλιάδες πάνοπλους στρατιώτες στα κατεχόμενα»

Τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο ενόσω η Τουρκία διατηρεί παράνομα χιλιάδες πάνοπλους στρατιώτες στην κατεχόμενη Κύπρο, δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης, προσθέτοντας πως η επίτευξη λύσης που θα τερματίζει την κατοχή και θα επανενώνει στα πλαίσια μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, είναι αυτή που θα οδηγήσει στην αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μιλώντας στην κηδεία των οστών των Αλέξανδρου Γερμανού, Ανδρέα Γερμανού και Αιμίλιου Μιλτιάδους, που ήταν αγνοούμενοι της τουρκικής εισβολής του 1974, στη Λεμεσό, κ. Χριστοφίδης επαναβεβαίωσε την προσήλωση της κυβέρνησης στη λύση του Κυπριακού, τονίζοντας ότι σαν Δημοκρατία θα συνεχίσουμε να απαιτούμε την εφαρμογή του δευτέρου μέρους της απόφασης του ΕΔΑΔ από μέρους της Τουρκίας, που προβλέπει την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών μέσα στις οποίες χάθηκαν τα ίχνη των αγνοούμενων προσώπων".  

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin