Saturday, July 14, 2012

Επιστολή στο ΝΑΤΟ στη λογική της μη αναγνώρισης

Η Τουρκία έχει επισήμως στείλει επιστολές προς διάφορους διεθνείς οργανισμούς και δη στο ΝΑΤΟ, στις οποίες διευκρινίζει ότι δεν αναγνωρίζει την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ. 
Μάλιστα, στην περίπτωση του ΝΑΤΟ καλεί τη Συμμαχία να μη συνομιλεί με την Κυπριακή Προεδρία. Η τουρκική στάση δυσκολεύει τον διάλογο και τις σχέσεις μεταξύ ΝΑΤΟ και ΕΕ, ως αποτέλεσμα του κυπριακού προβλήματος.
Η Κυπριακή Προεδρία τηρεί ήπια στάση, αφήνοντας μόνους τους εταίρους να εξάγουν τα συμπεράσματά τους. Ήδη, αποτελεί κοινή θέση ότι η τουρκική στάση να μην αναγνωρίζει την Κυπριακή Προεδρία είναι απαράδεκτη, αφού η Προεδρία είναι ζήτημα θεσμικό, που προνοείται από τις Συνθήκες.


Η τουρκική πολιτική προκαλεί πρόβλημα και εντός των λοιπών θεσμών, κατά πόσο μπορούν να συνεχίσουν, είτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να συζητούν με την Τουρκία, όταν η Άγκυρα αρνείται να συνομιλεί με την Κυπριακή Προεδρία. Σε αποστολές των επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Τουρκία ή τουρκικών αποστολών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει στις συνεδριάσεις να παρίσταται η Κυπριακή Προεδρία. Υπό αυτές τις συνθήκες, πώς θα συνεχιστούν οι σχέσεις Τουρκίας Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου; 
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin