Saturday, July 14, 2012

Ο σκιώδης ΥΠΕΞ της Βρετανίας υποστηρίζει μια ενωμένη Κύπρο

Ο σκιώδης Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντάγκλας Αλεξάντερ δήλωσε ότι η χώρα του μπορεί να πράξει περισσότερα ενθαρρύνοντας όλες τις εμπλεκόμενες στο Κυπριακό πλευρές, περιλαμβανομένης της Τουρκίας, ώστε να διαδραματίσουν ένα εποικοδομητικό ρόλο στην επίλυση του προβλήματος.
Σε συνομιλία του με τον Πρόεδρο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου, Πήτερ Δρουσιώτη, ο σκιώδης ΥΠΕΞ της Βρετανίας είπε ότι θα εξακολουθήσει να προωθεί τη θέση για μια ενωμένη Κύπρο.
Είπε ότι το Κόμμα των Εργατικών, από το οποίο προέρχεται, «παραμένει πλήρως δεσμευμένο στην υπό τον ΟΗΕ διαπραγματευτική διαδικασία και θα θεωρήσει την Κυβέρνηση συνασπισμού υπεύθυνη σε ό, τι αφορά τις ευθύνες της Βρετανίας ως εγγυήτριας δύναμης έναντι της Κύπρου».

Στη δήλωση του μετά τη συνάντηση που έγινε αρχές της βδομάδας στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο κ . Αλεξάντερ είπε, επίσης, ότι το Εργατικό Κόμμα εκτιμά τη συμβολή της κυπριακής κοινότητας στη βρετανική κοινωνία.
Από πλευράς του ο Πήτερ Δρουσιώτης είπε ότι ο σκιώδης ΥΠΕΞ της Βρετανίας είναι άνθρωπος «υψηλών αρχών».



No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin