Tuesday, May 8, 2012

Δηλώσεις του αντιπρόεδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς : "Σκληρή και αδιάλλακτη η ελληνοκυπριακή πλευρά"...

Αδιάλλακτη και σκληρή χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς τη στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς στο Κυπριακό, καταλογίζοντάς της ότι «χρονοτριβεί στηριζόμενη στο γεγονός ότι είναι μέλος της ΕΕ».

«Ελπίζαμε ότι θα σημειωθεί πρόοδος στις πρόσφατες συνομιλίες, αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά εξακολουθεί δυστυχώς να τηρεί αδιάλλακτη και σκληρή στάση. Υπό αυτή την έννοια έχει σημασία για μας η έκθεση που θα ετοιμάσει και θα δημοσιοποιήσει ο ΓΓ του ΟΗΕ», δήλωσε μιλώντας στην τουρκική κρατική τηλεόραση.
Σημείωσε επίσης πως δεν έχουν αλλάξει οι τουρκικές θέσεις, επισημαίνοντας: «υπάρχει στον Βορρά ένα "τουρκοκυπριακό κράτος", το οποίο έχει σχέσεις αλληλεγγύης με την Τουρκία. Στο Νότο υπάρχει η ελληνοκυπριακή πλευρά, η οποία όλως περιέργως, από το 2004 είναι μέλος της ΕΕ. Οι ηγέτες των δύο πλευρών συνομίλησαν για να αντιμετωπιστεί το παράδοξο αυτό. Αλλά φαίνεται ότι δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει συμφωνία με την ελληνοκυπριακή πλευρά, η οποία χρονοτριβεί στηριζόμενη στο γεγονός ότι είναι μέλος της ΕΕ».
protothema gr

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin