Wednesday, May 16, 2012

Δυσαρέσκεια για την αυστριακή υπουργό οικονομικών. Το Βερολίνο "τράβηξε" το αυτί της Φέκτερ ...

Δυσαρέσκεια για τον υπαινιγμό της Αυστριακής υπουργού Οικονομικών Μαρίας Φέκτερ ότι η Ελλάδα μπορεί να εκδιωχθεί από την ΕΕ εξαιτίας της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει, εξέφρασε το επιτελείο της Αγκελα Μέρκελ στη Βιέννη, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Oesterreich.

Το δημοσίευμα δεν επικαλείται πηγές για την πληροφορία ότι το επιτελείο της Μέρκελ κάλεσε χθες Τρίτη το γραφείο του αυστριακού καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν για να ρωτήσει αν η Φέκτερ εξέφρασε μια νέα επίσημη πολιτική θέση της Βιένης, και έλαβε αρνητική απάντηση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, από το Βερολίνο έγινε σαφές ότι τέτοιου είδους δημόσιες απειλές μέσω των μέσων ενημέρωσης δεν συνιστούν «καθόλου σωστή» συμπεριφορά απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους.


Εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε δεν γνωρίζει την ύπαρξη τέτοιου τηλεφωνήματος και υπερασπίστηκε τα σχόλια της Φέκτερ σε δημοσιογράφους πριν από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.


«Η Φέκτερ ποτέ δεν απείλησε να πετάξει την Ελλάδα έξω από την ΕΕ. Κλήθηκε (από τους δημοσιογράφους) να σχολιάσει διάφορες πρόσφατα δημοσιοποιημένες απόψεις και δηλώσεις ότι η Ελλάδα πρέπει να εξέλθει από την ευρωζώνη», τόνισε.


Είπε ακόμη ότι τα σχόλια της υπουργού μεταδόθηκαν σωστά από τα αυστριακά ΜΜΕ που ήταν παρόντα, αλλά στρεβλά από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο στην ιστοσελίδα του ανέφερε ότι η Αυστρία απειλεί να διώξει την Ελλάδα από την ΕΕ.
----------------------
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin