Wednesday, May 16, 2012

Μονά ζυγά, χαμένοι ...

Μονά ζυγά, χαμένοι
ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΪΤΣΙΔΗ 
Η ψήφος του λαού είναι σεβαστή αλλά δεν είναι απαραιτήτως σοφή. 
Αυτά τα λένε οι πολιτικάντηδες της πολιτικής και οι πολιτικάντηδες της δημοσιογραφίας. Και πάντως, συχνά είναι παράδοξη.


 Οταν οκτώ στους δέκα πολίτες δηλώνουν ότι θέλουν να πληρώνονται σε ευρώ, η λογική λέει ότι οκτώ στους δέκα ψηφίζουν κόμματα που δεσμεύονται να διατηρήσουν τη χώρα στην ΟΝΕ. Οταν σχεδόν το 45% ψηφίζει κόμματα που εγγυώνται την επιστροφή στη δραχμή, δύο ενδεχόμενα υπάρχουν. Ή κάποιοι ψηφίζουν τυφλά και ας μη μείνει πέτρα πάνω στην πέτρα ή θεωρούν σίγουρο ότι άλλοι θα βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, οπότε οι ίδιοι θα μπορούν εκ του ασφαλούς να μη διαταράξουν την αντιμνημονιακή συνείδησή τους.

Με την πτώχευση στο πλατύσκαλο, ο γρίφος του εκλογικού αποτελέσματος δεν έχει τίποτε διασκεδαστικό. Η βεβαιότητα που κυλούσε στους δρόμους πριν από μια εβδομάδα, τα «μη μασάτε, δε μας διώχνουν από το ευρώ», η ΑΟΖ που θα έφερνε σπαρταριστό χρήμα στο ταμείο, το μεταναστευτικό που θα λυνόταν με μπόλικο ξύλο, όλα αυτά έχουν εξαφανιστεί. Μαζί με τις καταθέσεις. 

Οσοι είχαν αντέξει στον πειρασμό να αφήσουν τις οικονομίες τους στις ελληνικές τράπεζες, άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι δεν είναι να παίζεις με τον Στρατούλη και τον Λαφαζάνη. Είναι ικανοί να σου τις εξαφανίσουν μέχρι να πεις «Ρόζα». Το σχέδιο Β δε σε αφήνει να κοιμηθείς ούτε παίρνοντας τα «Βάλιουμ» με τις χούφτες. Πρώτα θα καταγγείλουμε το μνημόνιο. Και μετά; Μετά, υπολογίζουμε στην Ευρώπη που αλλάζει. Δηλαδή, κάνουμε το σταυρό μας.
Εχουν δίκιο βουνό τα τρία κόμματα που απαιτούσαν να μπει στην κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι εύκολο να κυβερνάς, υλοποιώντας δύσκολα μέτρα, και από το απέναντι πεζοδρόμιο να φωνάζουν για «Γερμανοτσολιάδες» και «δωσίλογους». Λίγοι μήνες φτάνουν και περισσεύουν για να διαλυθείς. Αλλά αν στο διάστημα μέχρι τις εκλογές σκάσει η βόμβα της οικονομίας και θέλεις δύο χιλιάδες δραχμές για ν' αγοράσεις δύο κουλούρια, το τελευταίο που θα ενδιαφέρει τον κόσμο θα είναι ότι ο Αλέξης καβάλησε το καλάμι. Τους 168 βουλευτές θα ρωτούν γιατί δεν τόλμησαν…
 agelioforos gr
---------------- 




No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin