Wednesday, May 16, 2012

Η Σλαβική Διασπορά των Σκοπίων θα απονείμει βραβείο στον Σλοβένο πρωθυπουργό ...

Για τη συνεχή υποστήριξη της Δημοκρατίας της Σλοβενίας στην ένταξη των Σκοπίων, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα θα παραλάβει βραβείο με την επωνυμία «Γκότσε Ντέλτσεφ» από τη Αμερικανική Σλαβική Διασπορά των Σκοπίων.

«Είναι τιμή μας που στο Σικάγο θα έχουμε την ευκαιρία να απονέμουμε αυτό το βραβείο στο πρωθυπουργό Janša. Υπό την ηγεσία του συνέχισε τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των Σκοπίων και της Σλοβενίας. Χαιρετίζουμε τη στήριξη του για την υλοποίηση των στόχων των Σκοπίων για ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Σλάβος Στογιάν Νικόλοφ.
Από την Σλαβική Διασπορά αναφέρεται ότι η Δημοκρατία της Σλοβενίας είναι μία από τους βασικούς υποστηρικτές της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και ότι πολλές σλοβενικές εταιρείες επενδύουν στα Σκόπια.

Η απονομή του βραβείου στο Σλοβένο πρωθυπουργό θα γίνει στο επίσημο δείπνο που διοργανώνεται από τη Σλαβική Διασπορά στο Σικάγο και στην οποία θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκεόργκι Ίβανοφ.

-- Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin