Tuesday, May 15, 2012

Ο καγκελάριος της Αυστρίας αδειάζει τη Φέκτερ για τις ειρωνίες κατά της Ελλάδας. Η Βιέννη δεν συζητά αποχώρηση της Αθήνας από το ευρώ δήλωσε ο Φάιμαν ...

«Μέλι» και πάλι έσταξε το στόμα της κυρίας Φέκτερ για την Ελλάδα
Την «έκπληξή» της για τον πιθανολογούμενο σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων, εξέφρασε η αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, σήμερα το πρωί, πριν τη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες, ενώ λίγο αργότερα ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις σκληρές δηλώσεις της υπουργού του (η οποία ανήκει στο συγκυβερνών συντηρητικό Λαϊκό κόμμα) δήλωσε ότι πως η Βιέννη δεν συζητά αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Εκείνο που με εκπλήσσει ιδιαίτερα, είναι το ότι δεν θα παραμείνει στην εξουσία η τωρινή κυβέρνηση, αλλά θα έλθουν και πάλι νέα πρόσωπα, μια νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών και θα πρέπει και πάλι να ξεκινήσουμε από τον Αδάμ και την Εύα και να εξηγούμε πώς πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία» παρατήρησε, χαρακτηριστικά.
Hδη, πριν το σημερινό σχόλιό της, η αυστριακή υπουργός Οικονομικών, κατά τη χθεσινή Σύνοδο του Eurogroup στις Βρυξέλλες, είχε διαμηνύσει εκ νέου, με έμφαση, στην Αθήνα, πως εάν δεν τηρήσει τους συμφωνηθέντες όρους, θα διακοπεί η παροχή βοήθειας.
Η ίδια προχώρησε ακόμη περισσότερο, επισημαίνοντας πως μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι δυνατή μόνον εφόσον αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση και γι΄ αυτό οι Έλληνες θα πρέπει να αναλογιστούν τις συνέπειες.
Και αυτό, σύμφωνα με την Αυστριακή υπουργό Οικονομικών σημαίνει ότι, σε μια τέτοια περίπτωση, η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει προσπάθειες για μια νέα ένταξή της στην ΕΕ και πως θα διεξάγονταν και πάλι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για να διαπιστωθεί αν μπορεί η Ελλάδα να αποτελέσει εκ νέου μέλος της ΕΕ. Ως εκ τούτου, οι Έλληνες, κατά την κ. Φέκτερ θα πρέπει να έχουν επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης.
Λίγο αργότερα ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, διευκρίνισε πως η αυστριακή κυβέρνηση δεν συζητά μια αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη προσπαθώντας έτσι  να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας, της Μαρίας Φέκτερ.
Θέμα συζήτησης είναι μόνον, το πώς Αυστρία και Ελλάδα θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, σημείωσε ο καγκελάριος Φάιμαν, προσθέτοντας ότι έχει σημασία να γίνει ανταγωνιστική η Ελλάδα.
Αιχμή κατά της Μαρίας Φέκτερ, ήταν και η επισήμανση από τον Αυστριακό υφυπουργό Οικονομικών, Αντρέας Σίντερ (του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος), ότι είναι σημαντικό οι πολιτικοί να αποφεύγουν τα περιττά σχόλια και να υπάρχει γενικά αυτοσυγκράτηση. Σύμφωνα με τον κ. Σίντερ, μια έξοδος από το ευρώ δεν λύνει το πρόβλημα ούτε για την Ελλάδα ούτε και για την Ευρώπη, ενώ απαραίτητες είναι οι μεταρρυθμίσεις και τα αναπτυξιακά μέτρα, ανεξάρτητα από το νόμισμα της χώρας.
Στις δικές του δηλώσεις, μετά το σημερινό υπουργικό συμβούλιο, ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του Λαικού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, προφανώς ενοχλημένος από τις τοποθετήσεις της υπουργού του κόμματός του, Μαρία Φέκτερ, επισήμανε ότι μόνον η Ελλάδα μπορεί να αποφασίσει αποχώρησή της από την Ευρωζώνη.
Συγχρόνως, ο ίδιος απηύθυνε έκκληση προς τα ελληνικά κόμματα να σχηματίσουν κυβέρνηση ευρείας συναίνεσης και να μην οδηγήσουν τη χώρα σε νέες εκλογές, ενώ υπενθύμισε πως οι όροι για τη συνέχιση της οικονομικής βοήθειας είναι γνωστοί και πρέπει να τηρηθούν.
TOVIMA GR

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin